Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

 

MarloesAlienka

André de Vries liep tot 35 kilometer een gelijkmatig tempo, maar verloor in het laatste gedeelte wat tijd. Hij noteerde 3.37,47, een verbetering van zijn persoonlijk record met een minuut.

Oriëntatie

Klaas Jan Hofstra prolongeerde in Doesburg zijn nationale titel op zijn favoriete afstand, de sprintoriëntatie. Twee weken eerder was Hofstra in Beuningen al de snelste. Hij ging op het NK dan ook als favoriet van start in zijn leeftijdsklasse 55+. Halverwege de race over bijna drie kilometer was de voorsprong van Hofstra op zijn concurrent een seconde. Daarna speelden verzuring en concentratie een grote rol. Hofstra kwam in 15.33 als eerste over de finish, met achttien seconden voorsprong. Het is Hofstra zijn tiende nationale titel oriëntatie.

Alienka Huft en Marloes Kremer wilden graag onder de 3.30 uur lopen. De voorbereiding ging voortvarend, maar in de laatste maand ontstonden er wat lichamelijke klachten. Het was lang onzeker of beide dames van start konden gaan. Marloes Kremer testte zich op Paasmaandag tijdens een duathlon wedstrijd. Daar liep ze de 10 kilometer rond de 45 minuten. In Rotterdam liepen Kremer en Huft gezamenlijk steeds onder de vijf minuten per kilometer. Halverwege kwamen ze door in 1.43,25. Na 30 kilometer moest Kremer Huft laten gaan. Huft vestigde een nieuw persoonlijk record (3.29,40). Kremer liep ook een p.r. (3.31,41).

Cascaderun

Op de Cascaderun in Hoogeveen liep Siem Hiemstra de 10 mijl in 1.14,03. Op de 5 mijl liep Jan Driessen 36.46, Joke Nicolai 44.31 en Gerda Rijlaarsdam 49.02. Frans Hamstra liep de 10 mijl van Zwolle in 1.25,57.