• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
  Loopsport Vereniging Invictus
 • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
  Loopsport Vereniging Invictus

Atleten snellen naar podium

Diverse Invictus-atleten lieten zich bij wedstrijden van hun beste kant zien. Frouwkje Herder won de 10 kilometer tijdens de Zuidlaardermarktloop bij de dames 60+ in 52.46. Herder, die elke week een stuk sneller loopt, had een voorsprong van veertien seconden op de nummer twee. Siem Hiemstra liep de 10 kilometer in 41.49.
Susan van Weperen liep voor het eerst in twee jaar weer een wedstrijd. Van Weperen ging na haar studie in het Amerikaanse Portland studeren in Wageningen, waar ze dagelijks traint bij atletiekvereniging Tartlétos. Van Weperen wil zich richten op de halve marathon komend voorjaar. Ze liep in Wageningen de ruim 5 kilometer in 18.28 en werd daarmee overall winnaar.
André de Vries liep in Amsterdam zijn tweede marathon. Hij liep 3.38,28, een verbetering van zijn persoonlijk record met ruim dertien minuten. De Vries kijkt al voorzichtig vooruit naar de marathon van Rotterdam van volgend voorjaar. De verplaatste editie van deze marathon is komend weekend. Klaas Glas verschijnt daar dan voor de 23ste keer aan de start.
Paul Kromkamp liep de Indian Summer Ultra, een trailrun over 121 kilometer vanuit Rolde langs de Drentse Aa. Het betekende zijn langste race ooit. Kromkamp moest een aantal weken geleden tijdens de 100 kilometer van Winschoten na 70 kilometer vanwege rugklachten de wedstrijd staken.
Het volgende doel voor Kromkamp is om in mei de Elfstedentocht te lopen.
Een niet fitte Gerko Floor miste net het podium tijdens de 5 kilometer lange Asserstadsloop in Assen. Floor kwam twee seconden te kort voor de derde plek. Hij finishte als vierde in 16.47. Marlo Post deed met de bedrijvenloop mee. Hij kwam over de finish in 17.29 en werd met zijn team eerste.
Rink Post en Mattie de Boer wonnen de Kompenijster Wiken Trail in Jubbega. Dit is een onverharde loop van ongeveer 5 kilometer, waarvan een gedeelte door het ijskoude slootwater voerde. Een dag later liep Post de 20,5 kilometer lange Stienserloop in Stiens als training in 1.44,53.

Klaas Jan Hofstra loopt ondanks blessure naar eerste plaats

12 oktober 2021
Op het Nederlands kampioenschap oriëntatielopen in zijn woonplaats Appelscha won Klaas Jan Hofstra goud bij de mannen 55+. En dat ondanks een in de warming-up opgelopen blessure.
Hofstra was op tijd terug van een revalidatieperiode en liep vorige week een snelle 5 kilometer (16.45,7). Tijdens de warming up ging het echter bij de eerste versnelling mis. De inwoner van Appelscha startte wel, maar de eerste kilometers waren lastig door het ruige terrein. Hofstra maakte geen fouten, maar de echte snelheid ontbrak. Dat hij opnieuw Nederlands kampioen bij de mannen 55+ werd, was voor hem een hele opluchting.
Rink Post deed voor het eerst mee aan het NK. Post, die de laatste jaren veel investeerde in het oriënteren en vorig weekend hard trainde in Brabant, maakte een fout, wat hem de nodige tijd kostte. Tot zijn eigen verrassing eindigde hij toch nog als tweede bij de mannen 65+.
Tijdens het NK rond de Bosberg kregen atleten moeilijke, technische legs voor de kiezen, waarbij de paden zoveel mogelijk werden vermeden.

Arie de Jong wint crosstriathlon; atletes verkiezen water boven bier

30 augustus 2021
Alienka Huft en Marloes Kremer doen mee aan de feestelijke Beer Lovers Marathon in het Belgische Luik. Eigen foto
Invictus-atleet Arie de Jong liet na ruim anderhalf jaar zien dat hij nog steeds bij de beste crossduathlon atleten van Nederland behoort.
Op de Rijntocht in Renkum eindigde De Jong als eerste in 2.17.19 uur bij de recreanten. Met die tijd was hij ook bij de licentiehouders in de top geëindigd.
De crosstriathlon startte traditioneel op een boot op de Rijn. Het zwemmen over 1,5 kilometer is niet De Jong zijn sterkste punt. Ook bij het wisselen verloor de Oosterwoldenaar veel tijd, maar door een sterk optreden bij het mountainbiken over 30 kilometer en het hardlopen (cross) over 11 kilometer won De Jong de wedstrijd.

Beer Lovers Marathon

Invictus-atleten Alienka Huft en Marloes Kremer deden mee aan de feestelijke Beer Lovers Marathon in het Belgische Luik. Door de overstromingen werd het parcours aangepast en moesten de lopers twee ronden lopen, waarbij ook de beroemde trappen (374 treden) van Bueren twee keer werden genomen. Ook waren er meerdere andere trappen in het parcours opgenomen. Op zestien punten konden deelnemers verschillende biersoorten drinken. Huft en Kremer hielden het bij water. Kremer kreeg het in de slotfase zwaar, waardoor ze Huft moest laten gaan. De dames finishten in respectievelijk 3.46 en 3.47 uur.
In Barendrecht verbeterde B junior Thomas Smeman zijn persoonlijk record op de 3 kilometer (9.45,74) van een week daarvoor niet. Hij noteerde 9.56,9.. Over een anderhalve week hoopt Smeman mee te kunnen doen aan het NK.

'Atleten willen draad weer oppakken'. Roggebergloop gaat door, Volksloop niet

Na een jaar overgeslagen te hebben vanwege de coronamaatregelen, staat de Roggebergloop in Appelscha weer op de kalender. De hardloopwedstrijd is zaterdag 4 september.De atleten kunnen kiezen uit drie afstanden.
Start en finish zijn bij RCN De Roggerberg. Er zijn drie afstanden: 5 en 10 kilometer en de halve marathon. Ten opzichte van voorgaande jaren is het parcours iets aangepast. Net als twee jaar geleden worden op verzoek van Staatsbosbeheer de fietspaden zoveel mogelijk gemeden. ‘Het is nu meer een trailrun over onverharde paden’, legt Klaas Jan Hofstra van organisator Invictus uit. ‘Hierdoor is de wedstrijd wat zwaarder dan eerder.’
De halve marathon start richting de Bongerd en het Bruine Suikerpad. Dan gaat het onder de N381 door naar het Buitencentrum, de Kale Duinen en het Groote Veen. Via het heuvelpad gaat het terug naar de N381, om via bos en heide terug te keren bij De Roggeberg.
Het parcours van de 10 kilometer loopt ongeveer 6 kilometer over dezelfde route. In de route zit een stuk zandpad. Via het pad bij de Kraaiheide Pollen gaat het richting de finish. De kortste afstand gaat via een smal bospad en de Kraaiheide Pollen terug naar de finish.
De Roggebergloop is de eerste hardloopwedstrijd sinds ongeveer anderhalf jaar. Ondanks dat er nog steeds beperkende maatregelen gelden vanwege het coronavirus gaat Klaas Jan Hofstra uit van een hoge opkomst. ‘Ik verwacht toch wel een paar honderd deelnemers. Het is net na de zomervakantie. Atleten willen elkaar na zo’n lange tijd ook weer zien en de draad weer oppakken. Iedereen wil weer iets doen.’
Zelf loopt Hofstra niet mee. Dat heeft meerdere redenen. ‘Ik ben die dag druk met de organisatie. Verder herstel ik van een gescheurde enkelband en bereid ik me voor op het Nederlands kampioenschap oriëntatierun, die in oktober waarschijnlijk in Appelscha wordt gehouden.’

Volksloop

De Volksloop Ooststellingwerf, die voor vrijdag 27 augustus op de rol stond, gaat niet door. Vanwege de onduidelijkheid rond de coronamaatregelen konden de voorbereidingen niet op tijd worden opgepakt. Hofstra: ‘We moeten de wedstrijd voorfinancieren, bijvoorbeeld door dranghekken en toiletten aan te schaffen. Verder staat er altijd veel publiek langs de kant. Dat risico vinden we te groot, met het oog op het bewaren van anderhalve meter afstand.’
Volgend jaar lift de Volksloop mee op het Energiefestival van de gemeente. Dit wordt begin juli 2022 gehouden op de Boerestreek in Appelscha. Daar is dan ook de start van de Volksloop. Het parcours loopt dan langs de vaart richting Oosterwolde.

Atlete Ilse Rooks tweede op NK voor studenten

2 augustus 2021
Invictus-atlete Ilse Rooks uit Elsloo won op het Nederlands kampioenschap voor studenten in Utrecht op de 1500 meter een zilveren medaille. Rooks verbeterde haar persoonlijk record met iets meer dan vier seconden tot 4.52,33.
De tweede Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem leverde een eerste plaats voor Alienka Huft en Marloes Kremer op. Ze liepen de 15 kilometer in 1.15,04. Beide dames liepen hun laatste test voor de marathon en pakten daarna nog een ronde van 15 kilometer in ongeveer dezelfde tijd. Ineke Ligthart behaalde een derde plaats op de 7,6 km. in 43.38.

Gerko Floor zet sterkste tijd neer bij eerste Hoeve aan de Wegloop Invictus atleet

20 juli 2021
Gerko Floor is zaterdag eerste geworden tijdens de eerste Hoeve aan de Wegloop in Oude Willem. Hij liep de 7,6 kilometer in 27.06 minuten. Siem Hiemstra, die de 10,7 kilometer liep zette een tijd van 48.08 minuten neer. Rink Post noteerde 59.45 minuten en Lenze Klein 1.00,43 uur. Thea Douma liep de 15 kilometer in 1.23,46 uur. Marloes Kremer en Alienka Huft zijn in voorbereiding voor de marathon in augustus en liepen als training iets meer dan 32 kilometer. Op de halve marathon kwamen ze als derde door in 1.56,56 uur. Op 31 juli is de tweede Hoeve aan den Wegloop. In totaal houdt SV Friesland vier edities deze zomer.

Loop je fit!

Altijd al overwogen om te gaan hardlopen, maar heb je moeite om jezelf te motiveren?Trainer Alfred Rooks klein

Dan heb je nu de kans om in clubverband deel te nemen aan de beginnersgroep van LSV-Invictus, want hardlopen is een sport, die door vrijwel iedereen beoefend kan worden. Door samen te lopen merk je na verloop van tijd, dat het hardlopen makkelijker gaat en de prestaties verbeteren. Met deskundige begeleiding van de trainers loop je minder risico op blessures.

Vanaf maandagavond 4 oktober start trainer Alfred Rooks om 19.30 uur met een beginnerstraining. De start is op de parkeerplaats (de Slatten) bij de ijsbaan in Oosterwolde. Bij deze trainingen wordt aandacht besteed aan: conditie, loopscholing, lichaamshouding en looptechniek. Het streven is om aan het einde van deze trainingen 5 km te kunnen hardlopen.

De beginnerstraining duurt 10 weken, waarbij je voor € 40,00 lid wordt van LSV-Invictus en Atletiekunie. Dit lidmaatschap is nodig in verband met een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering tijdens deelname aan trainingen. Omdat we de winterperiode in gaan is een reflecterend hesje verplicht en het is aan te bevelen om je te laten adviseren bij een deskundige hardloopwinkel over hardloopschoenen.

Na de beginnerstraining kunt je lid blijven en verder trainen bij de andere groepen. Op de maandag-, dinsdag- of donderdagavond en op de woensdagochtend geeft LSV-Invictus trainingen voor lopers van allerlei niveaus, onder begeleiding van gediplomeerde trainers.

Enthousiast geworden? Mail naar en meld je aan. Tot 4 oktober!

Alle informatie over trainingen en lidmaatschap kun je vinden op www.lsv-invictus.nl.

 

GROTE DEELNAME AAN DE 21e ROGGEBERGLOOP IN APPELSCHA 285 AANMELDINGEN.

Zaterdag 4 september organiseerde de LoopSportVereniging Invictus Oosterwolde/Appelscha de Roggebergloop vanaf de camping RCN De Roggeberg Appelscha. Dit doen ze al vele jaren vanaf 1999 samen met de Sportvereniging Friesland die ook hun helpt bij de RodeLoper Jeugdloop.

In 1999 bestond Staatbosbeheer 100 jaar en vroeg de LSV Invictus in dat kader een prestatieloop door het Drents Friese Wold vanuit Appelscha te organiseren Roggebergloopdie zij sponsorden. Dat nam de club met beide handen aan en vroeg de SV Friesland deze met hun samen te organiseren.  SV Friesland organiseert heel veel lopen heeft de ervaring en ook de materialen en vrijwilligers om een loop goed te organiseren. Nu 21 jaar later is die samenwerking er nog maar nu wel heel anders dan men vroeger kon organiseren. Nu het steeds drukker wordt met fietstoeristen wil Staatsbosbeheer liever niet dat de lopers op het fietspad lopen maar er naast op de zandpaden of bermen. Dat is bijna niet mogelijk omdat dit te zwaar wordt maar als er geen fietsers zijn loopt men op het fietspad en zodra er fietsers hun pad kruisen gaan ze op het zandpad lopen. Dat gaat prima zo ervaren de looporganisaties dit. Ook mag men geen mountainbike routes kruizen dus is het een puzzel om een goedgekeurde route uit te zetten. Gelukkig is dat zaterdag  dankzij routeuitzetters Mattie en Rink Post in Appelscha weer gelukt.

Natuurlijk zit men nog met de coronamaatregelen en daarop is de SV Friesland al lang op ingespeeld en met hun coronaprotocol en die van provincie, gemeenten en atletiekunie konden ze dit jaar al weer 13 loopevenementen organiseren.  Met een coronaproef ingerichte secretariaatswagen en verzorgingswagen heeft Christiaan Valk die van beroep in de evenementensector werkt met zijn bedrijf  Valk Event Productions) dat prima voorelkaar. Hij organiseert ook grote evenementen de nighttolightrun in Franeker, Leeuwarden en Sneek. De Sneekermeerrun bij De Potten en Santarun in Sneek. Hij haalde deze dag de voorpagina van de Leeuwardercourant met de mededeling dat hij geen mensen uit wil sluiten om deel te nemen aan de evenementen en kreeg veel positieve reacties op zijn uitspraken.

De deelnemers kwamen deze zaterdag uit alle noordelijke provincies maak ook van heel veel verder zelfs uit Limburg natuurlijk zitten die ook op de campings maar hebben er best een lange reis er voor over om deel te nemen. Immers zoveel lopen zijn er nog niet in Nederland. Volgende week is het wel erg vol op de kalender www.hardlopendnederland.nl en daarom had men de 10 van Boksum naar deze zondag verplaatst maar jammer genoeg waren daar te weinig vooraanmeldingen voor en heeft men deze geschrapt.

De lopers liepen met chip in hun startnummer die door Nico de man van de chip[tijdregistratie werden geregistreerd zodat men meteen de uitslag had en deze gepubliceerd op www.uitslagen.nl De lopers kregen 4 keer water aangeboden onderweg en na de finish was er bouillon, vruchtendrank en water. Hier leverde men het startnummer in en voor degene die dat had aangegeven was er een herinneringsmedaille.

Vol lof was men over de organisatie LSV Invictus&SV Friesland die zoveel werk had verzet om hen een mooie loop aan te bieden. De SV Friesland organiseert over 14 dagen, de 18e september de loop om ’t Bildt een marathon, 30 km , 21 , 10 en 5 km loop die start in St.Jacobiparochie de marathon om 11.00 uur de anderen een uur later zie www.svfriesland.nl

De Uitslagen 21e Roggebergloop 04-09-2021 Org. LSV Invictus&SV Friesland.

21 KM: 1e Benjamin Kok Jistrum 1.22.14  2e Johannes Postma Gytsjerk 1.22.54 3e Foppe v.d.Heide Drachten 1.25.30 4e Eduard Talstra Drachten 1.26.13 5e Stefan Biesheuvel Gieterveen 1.27.48 Vrouwen: 1e Rianne Haemsen de Boer Drachten 1.34.30 2e Erica Broekema Groningen 1.41.25 3e Minke Hell Suwald 1.48.01 4e Marieke Bruininga Emmen 1.51.29 5e Ester Loonen De Wilp 1.53.40

10.7 KM: 1e Arie de Jong Oosterwolde 40.48 2e Johan Hoogeveen Drachten 41.13  3e Folkert Visser Burgum 42.39 4e Rutger v.d.Meer Hurdegaryp 43.32 5e Gerrit v.d.Goot Eelde 45.03 Vrouwen: 1e Linda Eektimmerman Zwolle 47.04  2e Anita Lof Eelde 52.34 3e Josien Dummer Alkmaar 53.00 4e Simone Westerbeek Heerenveen 56.43 5e Marit Houtsma Ried 57.07

5 KM: 1e Gerko Floor Invictus 18.28  2e Marlo Post Appelscha 18.35 3e Jeroen Vochterloo Invictus 18.46 4e Bauke Tuiinstra Kootstertille 18.50 5e Etienne v.Zanden Appelscha 21.25 Vrouwen: 1e Angela Heida Wijnjewoude 22.37  2e Erica Verdergaal Leeuwarden 25.41 3e Wilma Stelpstra Leeuwarden 27.04 4e Kirsten Vos Oosterwolde 27.12 5e Tea Busstra Leeuwarden 29.12      

 [JK1]ww.uitslagen.nl 

 

Klaas Jan Hofstra maakt favorietenrol waar

Thuisloper Klaas Jan Hofstra maakte zijn favorietenrol waar op het Nederlands kampioen oriëntatielopen Middle Distance in Appelscha.

De inwoner van Appelscha werd nationaal kampioen bij de mannen 55+. Hij was van de in totaal zeventien posten bij dertien posten de snelste en finishte in 45.52.

Het Nederlands kampioen oriëntatielopen op de kaart Bosberg werd een spektakel. Op de Middle Distance, waar het echte oriënteren bij komt kijken, had de baanlegger een moeilijk, technisch en heuvelachtig parcours uitgezet.

Acht van Drachten

De 8 van Drachten leverde voor Invictus twee podiumplaatsen op. De organisatie had een nieuw parcours over 8 kilometer in het centrum van Drachten uitgezet, met alle coronamaatregelingen erin. Jessica Oosterloo moest haar meerdere erkennen in junior Elsa Rijpstra. Oosterloo finishte als tweede met een achterstand van 24 seconden in 29.08.

Gerko Floor is al tijden in goede doen. In Drachten won hij bij de mannen 40+ in 27.28. Hij had ruim één minuut voorsprong op zijn directe concurrent.

Overige uitslagen Invictus: Siem Hiemstra 34.33 (11e M50), Onno Hiemstra 36.20, Carolien Meloni 43.37 (7eV40).

Geert huldiging

Geert Aardema houdt leden Invictus in beweging

Loopsportvereniging Invictus kwam de coronacrisis door met individuele uitdagingen. Bedenker en initiatiefnemer Geert Aardema had elke week een uitdaging in petto voor de leden.
Aardema wilde leden motiveren en stimuleren te gaan lopen. Via de groepsapp werden de uitdagingen medegedeeld. De resultaten werden doorgegeven via foto’s, zodat er nog enigszins sociale binding was met de groep.

Uitdagingen

In de uitdagingen kwam van alles aan bod, waarbij een ieder persoonlijk zijn of haar route kon bepalen op een zelfgekozen tijdstip. Zo was er een loop langs bruggen, een eigen belevingsloop waarbij atleten foto’s moesten maken, verschillende afstanden lopen, door mul zand lopen, via foto’s een route lopen, langs verschillende dieren lopen, maar ook zwerfvuil opruimen tijdens een loop. Bij elke uitdaging waren er punten te verdienen en zo werd er een competitie opgesteld.

Fanatiek

Nu er versoepelingen zijn en er weer getraind mag worden, is besloten met de uitdagingen te stoppen. Geert Aardema werd door voorzitter Marlo Post in het zonnetje gezet voor al het werk en voor bijhouden van de resultaten. De leden waren enthousiast over het initiatief. Sommigen waren nog nooit zo fanatiek geweest en verbeterden zelfs hun persoonlijke tijden.

Beste Invictusleden,

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM, het NOC*NSF, de Atletiekunie en de gemeente Ooststellingwerf.  

Al deze maatregelen vragen om begrip en flexibiliteit. Samen zorgen we ervoor dat de bestrijding van het Coronavirus onder controle blijft.
Daarom volgen hieronder de belangrijkste aandachtspunten.

 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, benauwdheid of koorts.

 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar). 

 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag de atleet weer sporten. 

 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.

 • Iedereen die tot de risicogroep behoort of 70+ is, dient zelf hun risico te analyseren of zij in de openbare ruimte zich in groepen kunnen begeven, raadpleeg desnoods je huisarts.

 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. 

 • Was voorafgaand aan je training je handen met zeep of desinfectans, minimaal 20 seconden. 

 • Was de handen met zeep of desinfectans als je handen vuil zijn; na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (bijvoorbeeld deurknoppen);
  na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus. 

 • Vermijd het aanraken van je gezicht. 

 • Schud geen handen.

 • Volg altijd de aanwijzingen van trainers, begeleiders en bestuursleden op.

 

Onderstaand de starttijden van de verschillende groepen met de bijbehorende startlocatie.

 • Maandag: 19:30 tot 20:45
  Startlocatie groep Alienka/Jan/Petra: Parkeerplaats Bosberg

 • Dinsdag: 18:15 tot 19:15 voor de jeugd, 19:30 tot 21:00 voor de volwassenen
  Startlocatie jeugdgroep Erik: Parkeerplaats Bosberg
  Startlocatie groep Albert/Erik/Reina: Parkeerplaats TIP/VVV Appelscha
  Startlocatie groep Klaas Jan: Parkeerplaats Bosberg

 • Woensdag: 9:00 tot 10:15  
  Startlocatie groep Jan: Parkeerplaats Bosberg

 • Donderdag: 19:30 tot 20:45  
  Startlocatie groep Albert/Reina: Parkeerplaats Bosberg

 • Vrijdag: 18:00 tot 19:00 voor de jeugd t/m 12 jaar, 19:15 tot 20:15 voor jeugd van 13 t/m 18 jaar
  Startlocatie beide jeugdgroepen Gerko: Parkeerplaats Bosberg

Neem bij vragen gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groet,

Bestuur LSV Invictus

Atlete Sia Pasveer boekt haar eerste overwinning

Invictus-atlete Sia Pasveer boekte op de Lenteloop in Veenhuizen haar eerste overwinning. Ze liep de zware loop over 10 kilometer in 56.54. Pasveer was 25 seconden sneller dan haar clubgenote Joke Nicolai, die als tweede eindigde.

Arie de Jong maakte een sterke indruk tijdens de crossduathlon op Ameland. De Jong bouwde zijn race goed op, maar de Tilburger Joep Staps, die twee jaar geleden op Ameland Nederlands kampioen werd, was een maatje te groot.

De Jong kwam bij het mountainbiken op het strand en door de duinen sterk opzetten en eindigde overall op een tweede plaats in 1.58,44. Hij werd eerste bij de mannen 40+.

Ilse NKIlse Rooks snelt naar brons

Invictus-atlete Ilse Rooks won op het Nederlands kampioenschap indoor voor studenten een bronzen medaille op de 3000 meter. Rooks liep tot 2600 meter op kop en kwam in de eindsprint net te kort. Op twee seconden van de Nederlandse kampioen finishte Rooks als derde in 11.06,75, een verbetering van haar persoonlijk indoorrecord. Ze had outdoor één keer onder de elf minuten gelopen.

Corona

Jessica Oosterloo was in het Zuid Franse Cannes voor een 10 kilometer. Daags voor de wedstrijd besloot de Franse overheid dat de grote hardloopwedstrijden niet plaats mochten vinden in verband met het Coronavirus.

Langezwaag

In Langezwaag waren een aantal Invictus-atleten actief. Op de 10 mijl liepen Wiebe de Vries (1.21,23), Henk Popken (1.21,32) en Adrie Hartholt (1.27,40). Op de 5 kilometer noteerde de jeugdige Thomas Smeman 20.12, goed voor een zesde plaats.

Daan

Daan Graafstra wint cross in Emmen

Invictus-atleet Daan Graafstra won op een overtuigende wijze de jeugdcross Rietplasrun in Emmen. Graafstra liep de twee kilometer onder stormachtige omstandigheden in 7.46.

In het Duitse Silbersee toonde Henk Popken zijn goede vorm. Was hij een paar weken geleden in Smilde vierde, tijdens de extreem zware Ost-friesland crosslauf over 11,4 km. liep hij ondanks een val precies in één uur en eindigde in de middenmoot.
Ineke Ligthart, die ook viel en door haar enkel ging, kon de wedstrijd niet uitlopen.

Copyright © 2021 Loopsport Vereniging Invictus

Realisatie: Scheffer Media