• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

Arie de Jong wint crosstriathlon na inhaalrace

Invictus-atleet Arie de Jong won de Runforestrun crosstriathlon in Gasselte. De Jong moest het vorig jaar met een derde plaats doen. Na het zwemmen over 1,5 kilometer moest de Oosterwoldenaar in de achtervolging op de koplopers.

Een sterk optreden op de 45 kilometer mountainbiken leverde De Jong de koppositie op. Hij maakte het gat van vier minuten op de koplopers goed. Hij kwam als eerste door, met een voorsprong van anderhalve minuut voorafgaand aan de 18 kilometer lange trailrun.

In het laatste stuk van de trailrun, met een pittige klim, werd het nog spannend. De Jong zat er doorheen, maar had bij de finish nog 48 seconden voorsprong op de winnaar van vorig jaar. Met een tijd van 3.37,11 was hij sneller dan in 2018.

Alienka Huft-Brandsma boekte in de Ronde van De Blesse een overwinning op de over 10,7 kilometer. De Invictus-atlete uit Oldeberkoop haalde halverwege een atlete in en had op de finish een voorsprong van zeventien seconden. Ook Cor Ton uit Waskemeer haalde het podium. Ton werd overall derde in 42.40..

Overige uitslagen Ronde van De Blesse. 16,3 km.: Rink Post 1.28,10; Mattie de Boer 1.47,27. 10,7 km.: Marloes Kremer 53.36; Engelien Ezendam 54.08; Lenze Klein 58.56; Joke Nicolai 58.56. 5 km.: Stieneke de Jong 30.00.

Klaas Jan Hofstra loopt nationale titel mis

Invictus-atleet Klaas Jan Hofstra slaagde er niet in zijn sterke oriëntatie sprintseizoen te bekronen met de Nederlandse titel. In de binnenstad van Amersfoort werd de favoriet in zijn categorie 50+ al bij post drie compleet verrast door een concurrent, die een minuut later was gestart.

Na afloop bleek bij een andere route een trap binnendoor te zijn. Deze stond niet op de kaart. Ook door het sterke optreden van de militair moest Hofstra genoegen nemen met zilver. Hofstra staat in de algemene ranking op de derde plaats overall.IMG 20190630 WA00181

In het Duitse Bonn was in het gebouw van de Deutsche Post een trappenloop over 41 verdiepingen. Marlo Post werd tweede in 4.50. Gerko Floor eindigde zeven seconden later als vijfde.

Invictus-atleten timmeren internationaal aan de weg

Invictus atleten presteren internationaal uitstekend. Arie de Jong deed mee aan de loodzware Xterra cross triatlon (1,5 km. zwemmen, 38 km. mountainbiken en 10 km. hardlopen) in de Belgische Ardennen.

Lees meer...

Atleten Invictus snellen naar winst

Jeugdatleet Lucas Goedhart van Invictus won de Merenloop in Grou. Goedhart liep de jeugdloop over 1 kilometer in 4.23.

Op de Lenteloop in Veenhuizen won Geert Aardema de 5 kilometer crossloop. Aardema noteerde een tijd van 23.01. De jeugdige Evert Brans werd derde in 24.50. Hanneke van Daatselaar won bij de dames in 27.17. Thea Douma werd op de 10 kilometer tweede in 52.48.

Lees meer...

Arie de Jong maakt status waar

Arie de Jong maakte zijn favorietenrol op het NK crossduathlon waar. Na het brons op het Europees kampioenschap pakte de atleet uit Oosterwolde goud op het NK bij de mannen 45+.

Lees meer...

Arie de Jong eindigt als vierde op vier mijl

Arie de Jong was paaszondag met een vierde plaats overall de best geklasseerde Invictus-atleet op de 4 mijl van Diever. Onder warme omstandigheden liep De Jong in 23.57. Hij werd tweede bij de mannen 40+. Er waren geen categorieprijzen.

Lees meer...

Volksloop Ooststellingwerf krijgt toch derde editie

Er komt toch een derde editie Volksloop Ooststellingwerf. De Volksloop wordt op vrijdagavond 30 augustus gehouden en start in Oosterwolde.

Finish is op de Boerestreek

Lees meer...

Invictus viert jubileum met speciale marathon

Loopsportvereniging Invictus viert zondag 26 mei haar 40-jarig bestaan met een Solo-Duo-Team-Marathon.
De start (10.00 uur) en finish is aan de Bareldsburglaan in Oosterwolde. Het autovrije parcours gaat langs de Tjonger en de buurtschappen Egypte, Moskou, Petersburg via het Blauwe Bos en Jardinga naar Oosterwolde.

Lees meer...

Leerlingen van basisschool rennen zich weer in het zweet

De Rode Loper Run staat woensdag 5 juni voor de 28e keer op het programma. De scholierenloop is voor de 15e keer op het parcours rond de Brink in Oosterwolde.

Alle basisscholen uit Ooststellingwerf konden zich via hun school inschrijven. De inschrijvingen moeten nog verwerkt worden, maar het aantal deelnemers overschrijdt waarschijnlijk ruim de 600.

Lees meer...

Loopsucces voor Rooks en De Jong

Invictus-atlete Ilse Rooks pakte twee podiumplaatsen met haar teams tijdens het studentensportevenement de Batavierenrace. Het parcours van Nijmegen naar Enschede bestaat uit 25 etappes over een totale afstand van ruim 175 kilometer. Ilse Rooks en Marlo Post zaten in het RUG/Hanze ACLO team uit Groningen. Post liep ‘s nachts de zesde etappe over 8 kilometer. Post werd vijfde in 28.28. Ilse Rooks liep de twaalfde etappe over 3,6 kilometer en won in 13.03. In de Universiteitscompetitie werden ze derde.

Lees meer...

Copyright © 2019 Loopsport Vereniging Invictus
Realisatie: Scheffer Media