• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

Evenementen Invictus

Volksloop Ooststellingwerf vrijdagavond 8 juli 2022

Op vrijdag 8 juli 2022 wordt vanaf 18:30 uur voor de jeugd en gehandicapten de Ooststellingwerver Volksloop vanaf de Stationsstraat in Oosterwolde gehouden. Het parcours is in het centrum van Oosterwolde (Dertien Aprilstraat, Moskampweg, Houtwal en Stationsstraat). De lengte is ongeveer 700 m.
De wedstrijden zijn onderverdeeld in jongens, meisjes en leeftijdscategorieën. De definitieve leeftijdsindeling wordt nog gepubliceerd
De 4 mijl gaat van de Boerestreek in Appelscha naar de Stationsstraat in Oosterwolde.

 

De uitslagen en foto's zijn de volgende dag op deze site te raadplegen.

inlichtingen
:

Klaas Jan Hofstra   06-53 32 99 79
Rink Post   06-53 39 68 21

 Naar boven


De “22e RCN de Roggeberg Loop” (23, 11 km en 5 km) op zaterdagmorgen 3 september 2022 te Appelscha.

In 1999 heeft Invictus in samenwerking met SV Friesland in het kader van het 100 jarig bestaan van Staatsbosbeheer, de SBB-run georganiseerd.
Gezien de grote deelname en de enthousiaste reacties heeft Invictus besloten om ieder jaar in samenwerking met SV Friesland deze loop te organiseren.
De startplaats is op de camping "De Roggeberg"
De deelnemers kunnen inschrijven voor de 21, 10 of 5 km in het restaurant van "RCN de Roggeberg, De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha".
Het parcours loopt door de bos- en heiderijke omgeving van Appelscha en is voor ongeveer de helft verhard.
Om de 3,5 kilometer zijn er verzorgingsposten.

Alle routes zijn vorig jaar vernieuwd en zijn dus anders dan voorgaande jaren. De 23 km is net als de andere afstanden een grote route.

Uitslagen en foto's zijn zo snel mogelijk na de wedstrijd te raadplegen op deze site.

Verdere inlichtingen vind u op de RCN de Roggeberg Loop pagina

Inlichtingen:

Rink Post   06-53 39 68 21
Siem Hiemstra   06-53 35 01 02

Naar bovenroute ww 2014 



Snertrun op zaterdag 24 december 2022

Alleen voor Invictusleden

De derde zaterdag van december organiseert Invictus voor al haar leden de zogenaamde snertrun in Appelscha. Na enige lichte rek- en strekoefeningen onder leiding van alle trainers is er een parcours uitgezet die sportief wandelend, trimmend en rennend kan worden afgelegd. Vervolgens krijgt iedere deelnemer de mogelijkheid om zijn of haar conditie op te vijzelen met een bord snert of patat.

Naar boven



Appelscha, Trail en Open Noordelijke Kampioenschappen op zondag 11 december 2022

LSV-Invictus en SV Friesland organiseren de Open Noordelijke Cross kampioenschappen en Trail door de Kale Duinen.

De start en finish is recreatie terrein "De Bongerd". Deze is te bereiken vanaf het RCN de Roggeberg: Vakantiepark in Appelscha.

Meer informatie: Open Noordelijke Cross Kampioenschappen

Klaas Jan Hofstra   06-53 329 979
Rink Post   06-53 396 821

Naar boven



Appelscha, Winterwandeltocht zondag 5 februari 2023

De wandelafstanden zijn 7½, 10, 15 of 20 kilometer.

Startplaats: Boerestreek 't Scha Grand Cafe
Boerestreek 17 8426 BM Appelscha
Starttijd: 7,5 km en 10 10 - 13 uur
  15 km 10 - 12 uur
  20 km 10 - 11 uur
Geschikt voor: Wandelaars en Nordic Walkers  
     
Meer informatie kunt u vinden op de website van: FrieslandBeweegt.nl
en
VanPlan.nl
 
 
Inlichtingen:  
Douwe Dijkstra   0516-513 246

 Naar boven



Solo Duo Team Marathon zondag 27 mei 2023

Altijd al willen zeggen dat je een marathon gerend hebt? Dat kan door mee te doen aan de tocht van 42 kilometer en 195 meter in Appelscha. Loopsportvereniging Invictus maakt het mogelijk dat ook niet geoefende hardlopers de eindstreep halen, soms zelfs nog wel fitter dan de doorgewinterde loper.

Hoe? Daar heeft de vereniging een foefje op gevonden. ‘Wat is er nou leuker om met elkaar te sporten? Wij introduceren daarom voor de tweede keer de Solo-Duo-Team marathon in Appelscha’, zegt Douwe Dijkstra van Invictus. Het houdt zoveel in als: alleen lopen, als duo of als team, alles is toegestaan. ‘Bij een duo fietst er één deelnemer naast een hardloper en zodra de loper moe is wordt er gewisseld. Hetzelfde geldt voor de teams. Zodra de niet-geoefende loper moe is – ook al is dat na honderd meter – wisselen de atleten.’ Op deze manier probeert de loopvereniging iedereen aan het sporten te krijgen.

De marathon vindt plaats op 27 mei 2023 vanaf 9.45 uur bij camping De Roggeberg in het dorp. Er worden vervolgens twee lussen gelopen: eerst door het Fochteloërveen om terug te keren naar de camping en daarna wordt nog een lus gemaakt door het Drents-Friese Wold, oftewel continu door de natuur. De maximale tijd dat er over de marathon gedaan mag worden is 5,5 uur. Omdat het voor de teams handig is om tijdig vrij te vragen, is inschrijven nu al mogelijk bij Invictus. Kijk daarvoor op lsv-invictus.nl.

Naar boven


Rode Loper woensdagavond 1 juni 2022

Op woensdag 1 juni 2022 wordt vanaf 18 uur voor alle scholieren van de Ooststellingwerver basisscholen de Rode Loper in het centrum van Oosterwolde gehouden. Het parcours is voor de dertiende keer al in het centrum van Oosterwolde (De Brink, Weemeweg, Kuipenstreek, weg voor het gemeentehuis langs, ‘t Oost). De wedstrijden zijn onderverdeeld in jongens, meisjes en leeftijdscategorieën. De jongsten lopen 1 ronde van 600 meter, vanaf groep 6 - 2 ronden van in totaal 1200 meter. Er wordt per categorie een individueel klassement opgemaakt. De eerste drie ontvangen een prijs. Alle startende deelnemers ontvangen na afloop in ieder geval een herinnering en een versnapering.
De uitslagen en foto's zijn de volgende dag op deze site te raadplegen. Deelnemende scholieren kunnen zich aanmelden via een opgaveformulier die de scholen begin mei toegezonden krijgen.

inlichtingen
:

Joke Nicolai
Petra Werkman

Naar boven


Door anderen georganiseerde evenementen:

Voor loopjes in het noorden zie: hardlopendnederland
Voor loopjes in Nederland en België zie: hardloopkalendernederland
Naast bovenvermelde activiteiten nemen de leden individueel of in groepsverband aan wedstrijden deel. Tijdens de trainingen worden geregeld folders met regionale en belangrijke nationale en internationale lopen uitgereikt. Bekende lopen waar elk jaar Invictusleden aan deelnemen zijn de midwintermarathon van Apeldoorn, de voorjaarsmarathon van Diever, voor met name de jeugd de Leeksterlenteloop, eind april de marathon van Rotterdam, in maart de 10 of 21 km van Diever, juli en augustus in totaal 5 Hoeve ad Weglopen, in november de Berenloop op Terschelling, eind november de najaarscross in Norg en rond de jaarwisseling het wintercrosskampioenschap van Friesland

In het clubblad worden alle komende regionale en grote landelijke lopen vermeld.
Naar boven

Copyright © 2021 Loopsport Vereniging Invictus

Realisatie: Scheffer Media