Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Arie de Jong wint zware cross op Lemelerberg

Oosterwolde Invictus-atleet Arie de Jong won de Lemelerbergloop in Lemele bij de mannen 50+. De Jong, die net 50 jaar is geworden, liep sinds tijden weer een wedstrijd.

Op de halve marathon finishte Adriaan Huisman op Terschelling als eerste Invictus-atleet in 1.29,45. Hij was daarmee achtste bij de mannen 50+. Cor Ton verloor na 18 kilometer een podiumplaats bij de mannen 60+. Ton moest genoegen nemen met een vierde plaats in 1.31,45. Wiebe de Vries verbeterde zijn tijd ten opzichte van de vorige keer met meer dan 3,5 minuut naar 1.42,38, goed voor de wisselbeker Beer. Carolien Meloni liep goed vier minuten langzamer dan de vorige keer in 2.04,22, maar kwam het dichtst bij haar tijd van vorig jaar en ontving daarom de wisselbeker Berin. Ilse Rooks maakte haar debuut op de marathon. Het liep niet zoals ze van te voren had verwacht. Rooks kreeg na 25 kilometer krampverschijnselen en finishte onderkoeld in 3.35,07, goed voor een vierde plaats bij de dames senioren.

Overige Invictus uitslagen. Siem Hiemstra 1.46,02, Rink Post 2.03,50, Hilda Brandsma 2.04,54, Anita Vleer 2.11,57, Taeke van der Wal 2.13,30, Petra Werkman 2.43,14, Freddy de Vos 2.43,14.

Groenendijk duikt onder 40 minuten

Oosterwolde Invictus-atleet Theo Groenendijk eindigde als derde bij de mannen 60+ tijdens de VOV run in Vries. Groenendijk liep de 10 kilometer in 39.55.

Adrie Hartholt begint na een blessureperiode steeds sneller te lopen. Ze werd tweede bij de dames 50+ in 51.15. Gerko Floor was haas voor Hielke Jonker op de 5 kilometer. Jonker finishte in 18.50 als zesde. Floor finishte net voor Jonker als vijfde.

Het Nederlands kampioenschap oriëntatielopen Long bij Ede leverde bij de mannen 55+ een bronzen medaille op voor Klaas Jan Hofstra. In het allerlaatste gedeelte van de race kwam Hofstra in de problemen door vermoeidheid, waardoor de oriëntatie niet goed ging. Hij finishte in 1.24,18. Jeroen Vochteloo liep een goede race bij de senioren door als zesde te finishen. De race had voor Vochteloo ook niet langer moeten duren (2.20,35). Hij had last van uitdroging en kreeg krampverschijnselen.