• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

 

De atlete uit Appelscha is nog niet terug op haar oude niveau, maar zette zaterdag toch een redelijke tijd (37,36) neer. Het podium was geheel Fries met als tweede Hinke Schokker uit Eastermar (37,58) en de uit Elsloo afkomstige Ilse Rooks (41,21). Bij de mannen was er tegen Arjan Marchand geen kruid gewassen. De Groninger had 31,27 nodig voor de 10 kilometer. Met een achterstand van 56 seconden finishte Goutumer Paul Geertsma als tweede en op grotere achterstand werd Rob Vijver uit Hichtum de nummer drie in 34,38.

De Roggebergloop in Appelscha trok zaterdag 277 deelnemers. Zij kregen een pittig parcours voorgeschoteld, uitgezet door Rink Post. Het leek soms meer op een trail. Op verzoek van Staatsbosbeheer werden fietspaden vermeden en werd gekozen voor onverharde paden.

Opvallend was dat bij de halve marathon drie masters vooraf gingen aan de eerste senior, Henri Harmsen. De Drachtster liep 1.21,35. Snelste overall was Willem de Haanuit Garyp in 1.20,22. Hij werd gevolgd door zijn Impala-clubgenoten Foppe van der Heide (1.20,31) en Benjamin Kok (1.20,53).

Copyright © 2021 Loopsport Vereniging Invictus

Realisatie: Scheffer Media