• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

 

Rondje van 600 meter

De start is op de Brink. Vervolgens rent de jeugd richting Weemeweg, rechtsaf de Kuipenstreek op, vervolgens rechtsaf over de rotonde voor het gemeentehuis langs en dan rechtsaf ’t Oost op met de finish op de Brink. Deze ronde is bijna 600 meter lang.

Het eerste startschot wordt om 18.00 uur gelost. Dan gaan de jongste basisschoolscholieren, de meisjes van groep 1 voor 1 ronde van 600 meter van start, 5 minuten later gevolgd door de jongens van groep 1. De kinderen van groep 2 starten om 18.10 uur, die van groep 3 om 18.20 uur, groep 4 om 18.45 uur en groep 5 om 18.55 uur. Vervolgens komen de jongens en meisjes van groep 6 om 19.10 uur in de baan voor 2 rondes van in totaal van bijna 1200 meter. Om 19.20 uur start groep 7 en om 19.30 uur groep 8.

Eremedailles

Tussendoor vinden de prijsuitreikingen plaats. Voor de eerste drie per leeftijd zijn er eremedailles en toejuichingen op het ereschavot. Alle hardlopers die de finish halen ontvangen een medaille, een ijsje en een drankje.

Vrijwilligers en EHBO

De algehele organisatie van de evenement is in handen van loopsportvereniging Invictus. Verder staan er een groot aantal vrijwilligers, waaronder leerkrachten, juryleden, parcoursbouwers, verkeersbegeleiders en sponsors paraat om de jeugd een sportieve avond te bezorgen. Ook zijn er weer EHBO – ers aanwezig om indien nodig een pleister te plakken of een traan weg te vegen.

De inwoners van Oosterwolde moeten er rekening mee houden dat op 5 juni tussen 17.00 uur en 21.00 uur de straten rondom de Brink voor alle verkeer zijn afgesloten.

Copyright © 2019 Loopsport Vereniging Invictus
Realisatie: Scheffer Media