• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

Ilse Rooks werd op het NK voor studenten in de Omnisport in Apeldoorn zesde op de 3 kilometer. Rooks liep een goede race en finishte vlak boven haar persoonlijk record in 11.14,30.

Klaas Jan Hofstra eindigde op de tweede wedstrijd van de nationale competitie oriëntatieloop in Veldhuizen bij de mannen 50+ als tweede. Het was voor Hofstra zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Lucas Goedhart werd opnieuw eerste. Dit keer won hij de jeugdloop Rondje Goutum in Leeuwarden over 1 kilometer. De jonge Invictus-atleet liep 3.44.

Huisman zegeviert in Langezwaag

Leden van loopsportvereniging Invictus haalden het podium van de 31e editie van de 8 van Langezwaag. Adriaan Huisman werd bij de 16,1 kilometer eerste bij de M50. Huisman noteerde een tijd van 1.05.21.
Clubgenoot Theo Groenendijk kwam op deze afstand bij ded M50 als 4e over de finish in 1.07.31. Wiebe de Vries klokte de 12e tijd in 1.25.01.
Lieuwe Dijkstra finishte bij de M60 als 11e in 1.31.43. Henk Popken kwam bij de masters als 7e over de eindstreep in 1.17.51.
Op de 5 kilometer liep Trienke Moes naar de 7e plaats in 27.24. Sia Pasveer eindigde als 8e in 27.29.

Arie de Jong presteerde goed op de Run-ATB-Run in Waalwijk.
Hij werd 3e overall en wpn bij de heren 40+. De Jong zette een tijd neer van 1.34.39.

Atleten lopen persoonlijke records

Arie de Jong wint voor zesde keer crossduathlon in Norg

Diverse jeugdige atleten liepen een persoonlijk record op de Nederlandse kampioenschappen indoor voor A- en B-junioren.

Jonine Hofstra

Invictus-atlete Jonine Hofstra uit Appelscha liep op de 3000 meter naar een achtste plaats bij de junioren B. De eerste jaars B had nog nooit een drie kilometer indoor gelopen. Ze was met 11.18,05 liefst 20 seconden sneller dan haar outdoorrecord, dat ze in augustus liep in Utrecht.

Crossduathlon

Arie de Jong uit Oosterwolde won voor de zesde keer de crossduathlon in Norg. In een sterk veld over 5 kilometer trailrun, 19,5 km. mountainbiken en 2,5 km. trailrun, pakte De Jong vanaf het begin de koppositie. Hij bouwde een voorsprong van twee minuten op. De Jong noteerde 1.26,52 uur.
Petra Mulder uit Oosterwolde begon goed, kwam als tweede door, maar zakte bij het mountainbiken naar een vierde plaats.
Mulder, die de dag daarvoor al behoorlijk had gesport, had bij de laatste trailrun energie over. Ze liep in op de nummer 3, maar kwam 40 seconden te kort en finishte in 1.55,45.

Schoorl

Cor Ton uit Waskemeer van Invictus liep in Schoorl de halve marathon. Ton liep een goede race, had een dipje tussen de 12 en 15 kilometer, maar kon het tempo daarna weer oppakken. Hij won bij de mannen 55+ in 1.23,22.

Kuieren in Appelscha trekt 2100 wandelaars

Voor de 18e keer vond zaterdag de Winterwandeltocht van LSV Invictus plaats in Appelscha. Deze editie had een feestelijk tintje, de loopsportvereniging bestaat namelijk 40 jaar. ‘Het was een groot succes. We hadden 2106 deelnemers. De meesten liepen de 10 kilometer, daar deden 856 wandelaars aan mee’, zegt Douwe Dijkstra, voorzitter van LSV Invictus.

Naast de 10 kilometer, konden de wandelaars ook kiezen uit een route van 7,5, 15 of 20 kilometer. De start was bij RCN De Roggeberg in Appelscha. De route ging door het Drents-Friese Wold. ‘De omgeving waarin we wonen is ideaal om te wandelen. Het Drents-Friese Wold is altijd mooi. We probeerden zoveel mogelijk plekken uit te zoeken waar de wandelaars normaal niet zomaar langs zouden komen. We wilden ze verrassen.’ Invictus wandelt en traint zelf veel in het Drents-Friese Wold en weet zo mooie plekjes te vinden.

Mond-tot-mondreclame

De eerste editie van de Winterwandeltocht trok 65 deelnemers. Dijkstra: ‘Tot twee jaar terug zaten we rond de 300 deelnemers. In 2017 gingen we naar 1100 en in 2018 hadden we er 2134. We hebben wel het idee dat elk jaar dezelfde mensen komen, maar door social media en veel mond-tot-mondreclame heeft de tocht meer wandelaars getrokken.’

Meer deelnemers, zorgde voor een nieuwe uitdaging voor de organisatie: parkeren. ‘We starten bij De Roggeberg, daar is plek zat, maar niet overal als het geregend heeft. Gelukkig kunnen gebruikmaken van het parkeerterrein van OlmenEs, daar hebben we een goede samenwerking mee.’

Jubileumloop

‘Dit jaar bestaan we 40 jaar. Alle activiteiten hebben daar betrekking op.’ Invictus kent een aantal vaste lopen, zoals de De Roggeberg Loop, maar organiseert dit jaar ook een jubileumloop. ‘Het wordt een solo-, duo- en teammarathon. Dat houdt in dat je de marathon in je eentje kan lopen, maar ook met z’n tweeën. Een fietst, de ander loopt en dat mag je onderling afwisselen wanneer je wilt. Kan je samen niet zo ver lopen, dan kan je ook als team van 3-5 personen meedoen.’ Deze loop start 26 mei in Oosterwolde. ‘Dit wordt nergens anders in Nederland zo georganiseerd, dus het is wel iets bijzonders.’

Susan loop pr in Seattle

Invictus atlete Susan van Weperen uit Oosterwolde heeft in haar eerste indoorwedstrijd van dit seizoen in het Amerikaanse Seattle een persoonlijk record op de 3 kilometer gelopen.

Ze moest behoorlijk wennen aan het hoge tempo dat gelijk vanaf de start werd gelopen. Naarmate de wedstrijd vorderde, liep Susan naar voren om in de middenmoot te eindigen in een tijd van 9.46,64 min.. Ze was drie seconden langzamer dan haar pr tijd van afgelopen zomer.

Arie de Jong uit Oosterwolde is er niet in geslaagd om zijn overwinning van vorig jaar te prolongeren tijdens de crossduathlon op Ameland.

Copyright © 2019 Loopsport Vereniging Invictus
Realisatie: Scheffer Media