• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

Oosterloo zwoegt op strand

Jessica Oosterloo liep op de internationale halve marathon van Egmond naar de elfde plaats. De Invictus-atlete uit Appelscha liep op het strand in een groep van 16 atletes. Andrea Deelstra liep daarvoor met een ruime voorsprong. Op het 7 kilometerpunt, bij het verlaten van het strand, verloor Oosterloo de aansluiting met de groep. Solo kwam ze na 10 kilometer door in 39.10. Ze liep vervolgens een vlakke race tot de laatste paar zware kilometers. Ze eindigde als zevende Nederlandse in 1.22,37. Oosterloo: ‘Het was een pittige race. Ik heb doorgezet om alleen maar sterker te worden richting de wegwedstrijden.’

 

Licht op trap is top voor training

De trap en het pad naar de Bosbergtoren zijn sinds kort voorzien van lichten. De lichtbronnen zijn in december neergezet en aangesloten.

Op deze manier is de heuvel ook in de schemering te bezoeken. ‘Voor ons is het ideaal’, zegt Klaas Jan Hofstra van loopvereniging Invictus. ‘Wij doen er voornamelijk krachttraining en een warming up.’

De sporters trainen daarna in de uitkijktoren. Zij rennen de trappen op en af om zich op die manier klaar te stomen voor internationale traploopwedstrijden. Ze rennen op die manier de hoogste torens op.

‘Maar uiteraard trainen wij ook voor de doorgaanse hardloopwedstrijden’, zegt Hofstra. ‘Ik moet zeggen: ik vind het jammer dat de oude trappen zijn verdwenen. Die waren nog wat beter vanwege de gelijke treden.

De nieuwe trap wordt twee keer met een plateau onderbroken.’ Toch wil hij niet klagen: ‘De trap en de lichtvoorziening zijn super. En het is een natuurlijke en veilige plek voor trainingen.’ Wie de Bosberg via het Bosbergpad weer wil verlaten doet er goed aan toch nog even een zaklampje mee te nemen. Daar staat namelijk geen verlichting.

Van Weperen loopt sterk

Susan van Weperen uit Oosterwolde liep op Oudjaarsdag tijdens de sterk bezette internationale Sylvestercross in Soest haar beste wedstrijd tot nu toe.

De 20-jarige Invictus-atlete liep met name in het tweede gedeelte van de 6 kilometer lange race ijzersterk. De achterstand op Anne Luijten, vorige week nog winnares in Appelscha, bedroeg slechts twee seconden. Susan finishte als twaalfde in 23.23.

Over goed een week vertrekt Susan weer naar Amerika om twee weken later met het indoorseizoen te beginnen. Klaas Jan Hofstra begeleidt haar wederom op afstand.

Jessica Oosterloo uit Appelscha won net als de afgelopen jaren de Oliebollenloop in Gorredijk. De Invictus-atlete liep een snelle eerste kilometer, moest daarna even herstellen en liep vervolgens een constant tempo. Ze klokte op de 10 kilometer 35.50.

Ellen Jansen uit Oldeberkoop werd derde in een persoonlijk record. Door een versnelling dook ze 40 seconden onder haar oude p.r.: 36.53. Op de 4 mijl was er een derde plaats voor Ilse Rooks uit Elsloo. Rooks finishte in 25.53.

Marlo Post uit Appelscha eindigde als vijfde in 23.03.

Copyright © 2019 Loopsport Vereniging Invictus
Realisatie: Scheffer Media