Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Cor Ton uit Waskemeer pakte net als bij de Berenloop net geen podiumplaats in de categorie mannen 50+. Ton werd wederom vierde in 1.27,10 uur.

Ilse Rooks uit Elsloo pakte wel een podiumplaats. Ondanks alle kopwerk verloor zij in de eindsprint. Rooks liep de 5,25 kilometer in 21.29 min.. Rink Post uit Appelscha won in Veenhuizen de 5 km canicross met zijn hond Diva in 20.09 min..

Overige uitslagen Adventurerun, 10 km: Marjolein Kraak 59.15 min.; Petra Werkman 1.10,12 uur. 21,1 km: Esther Zaagmans 2.21,26 uur. Veenhuizen. 3 km: Koen van Daatselaar 15.31 min.; Hanneke van Daatselaar 15.32 min.; Lisa van Daatselaar 23.15 min. 10 km: Mattie de Boer 1.07,17 uur.

Susan van Weperen schittert op boscross in Amsterdam

Invictus atlete Susan van Weperen uit Oosterwolde schittert tijdens de tweede wedstrijd van de Nationale crosscompetitie (Boscross) in Amsterdam door als derde bij de dames te eindigen.

Van Weperen is even weer terug uit Amerika, miste de eerste wedstrijd (Warandeloop) als selectiewedstrijd voor het Europees kampioenschap in eigen land, die vorige week werd gehouden. Ondanks geen wedstrijdritme bouwde ze haar race in het loodzware Amsterdamse bos heel goed op en liep steeds meer naar voren.

Op een gegeven moment liep ze voor een podiumplaats en lukte haar nog een gat van 50 meter op de nummer twee te overbruggen maar kwam in de eindsprint op de finish een fractie te kort. Met dezelfde tijd als de nummer twee finishte Susan in 22.51 min. over de 6 kilometer. Jonine Hofstra uit Appelscha eindigde bij de B junioren als negende over de 3 km in 13.16 min.

Invictus houdt Verhoeve Groen Cross

Loopsportvereniging Invictus houdt maandag 24 december in samenwerking met SV Friesland de Verhoeve Groen Cross in Appelscha.

Ook dit keer staat de cross weer in het teken van de Open Noordelijke kampioenschappen. Het programma begint om 11.00 uur met een trailrun over 8 of 15 kilometer.

Daarna volgt de canicross en vanaf 13.00 uur gaat de jeugd van start. Het hoofdnummer heren en dames begint om 14.30 uur. Op papier kan het een interessante race worden. Een aantal internationale lopers hebben zich aangemeld. De start en finish is op het terrein van De Bongerd en het wedstrijdsecretariaat is in het restaurant van RCN De Roggeberg.