Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jeroen Vochteloo pakt traplooptitel af van Gerko Floor

Invictus-atleet Jeroen Vochteloo pakte tijdens het open Nederlands kampioenschap traplopen in Enschede de titel terug van clubgenoot Gerko Floor.

Met de start buiten in de sneeuw en een hoogte te overbruggen van iets meer dan 100 meter van 28 verdiepingen, lukte het Vochteloo, vorig jaar afwezig, niet onder de twee minuten te finishen. In de aankomsthal was het nat en door de snelheid en de bochten had Vochteloo geen grip, beschadigde zijn hand, maar kon zich wel staande houden. Een tijd van 2.05,69 was voldoende voor de titel.

Gerko Floor, vorig jaar Nederlands kampioen, moest zijn meerdere erkennen in Vochteloo. Ook een Duitse top traploper was 2,5 seconden sneller dan Floor. Floor noteerde een tijd van 2.10,40.

Bosbergtoren als trainingslocatie

Dat de Bosbergtoren een ideale trainingsaccommodatie is, bleek ook uit het feit dat de Invictus-atleten Jurrien Rijlaarsdam en Marlo Post behoorlijke progressie boekten.Rijlaarsdam werd een vijfde in 2.17,80., terwijl Post als zesde eindigde in 2.18,69.

Noord Nederlandse kampioenschappen cross zijn in AppelschaCross

Loopsportvereniging Invictus en SV Friesland houden zondag 24 december de Verhoeve groen cross in Appelscha.

Dit keer staat de cross in het teken van de open noord Nederlandse kampioenschappen. Het is de eerste keer dat deze kampioenschappen in Appelscha worden gehouden. Daarvoor telde de cross mee voor de Noordelijke competitie, vervolgens werd het de Friese competitie en de laatste jaren de open Friese kampioenschappen.

Om 11.00 uur wordt er op het recreatieterrein De Bongerd gestart met een 15 kilometer trailrun door het Drents-Friese Wold. Deze trailrun is een recreatieve loop. Een kwartier later wordt voor het eerst het noord Nederlands kampioenschap canicross gehouden. Canicross is met loper en hond. Vanaf 13.00 uur begint de jeugd, met tussendoor om 13.30 uur de Sprintcross. Om 14.30 uur begint het hoofdnummer voor de heren en dames.

Voorinschrijving is tot en met 17 december via www.lsv-Invictus.nl. Kleed- en douchegelegenheid en administratie zijn op het terrein van RCN De Roggeberg.