Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Ineke Ligthart wint 4 kilometer canicross in Assen

Invictus-atlete Ineke Ligthart boekte zondag een overall overwinning op de 4 kilometer canicross in Assen. De canicross was een onderdeel van de Baggelhuizercross.

Ligthart finishte in 18.36 minuten. De derde plaats op deze afstand was voor Janco Prins uit Oosterwolde in 22.07 minuten.

Op de 6 kilometer was er een tweede plaats overall voor Petra Mulder uit Oosterwolde in 24.28 minuten.

Overige uitslagen: 4 km Manon Bel 25.01 min., Angelique Kuipers 25.12 min., Kirsten Heijn 26.39 min.; 6 km Henine Tuinstra 33.43 min..

De canicross wordt steeds populairder in deze regio. Op 24 december worden in Appelscha voor het eerst de Noordelijke kampioenschappen canicross gehouden.

Alinda ten Hoor behaalt zwaarbevochten tweede plek in 'Veno in the wetlands'

Alinda ten Hoor veroverde zaterdag een tweede plaats in Vollenhove. Op de zware vierde competitierun van de MSR stond de atlete uit Fochteloo met vijftien andere dames aan de start.

De run deed zijn bijnaam 'Veno in the wetlands' eer aan. Door de regen van de laatste tijd waren de weilanden en akkers zeer nat wat het lopen er doorheen zwaar maakte.Van de 14 kilometerlange route, met 51 hindernissen, liep ongeveer 10 kilometer door de weilanden en akkers.

Vlotte start

Ten Hoor startte vlot, maar na ongeveer 2 kilometer zakte ze weg. Op de weilanden kwam ze niet in haar looptempo en lag ze op een vierde plaats. Na een paar hindernissen kwam ze weer op plek 3, maar de nummers 1 en 2 waren inmiddels ver uit zicht.

Ten Hoor hield vol en naarmate de run vorderde, vond ze haar ritme in het hardlopen. Op driekwart van de run zaten drie lange combinatiehindernissen achter elkaar. Daar kreeg ze de nummer 2 weer in zicht.

Doorbijten

Ten Hoor klom sneller en kwam op de tweede plek. Met nog 4 kilometer tot de finish was het even doorbijten, maar ze hield stand en luidde als tweede dame de bel in 2.12.23 uur.


Volgend weekend lopen de gezusters Alinda en Tjerkje beiden de run in het Belgische Adegem.