Traploper Jeroen Vochteloo loopt sneller dan ooit

Invictus-atleet Jeroen Vochteloo maakt een sterke rentree en liep sneller dan ooit tijdens de Wereldbekerwedstrijd traplopen in het Duitse M√ľnster.

In het glazen trappenhuis over achttien verdiepingen in een sfeervol decor noteerde Vochteloo in de kwalificatie een elfde tijd. De eerste 128 atleten kwalificeerden zich voor de afvalrace.

Zowel Vochteloo, Gerko Floor, Marlo Post en Jurrien Rijlaarsdam drongen door tot de laatste 32. Het lukte alleen Vochteloo om zich bij de laatste 16 te plaatsen. Nederlands kampioen Gerko Floor werd uiteindelijk 18e, terwijl Marlo Post (21e) en Jurrien Rijlaarsdam (22e) knap presteerden net achter Floor.

Daarna moest Vochteloo bij de laatste 16 tegen de nummer drie van de wereld. Vochteloo liet het er niet bij zitten en maakte het zijn concurrent erg lastig maar moest toch zijn meerdere erkennen. Vochteloo liep nooit zo snel (1.29,73 minuten) en was de snelste bij de afvallers, goed voor een 9e plaats.

Bij de dames deed Jonine Hofstra precies hetzelfde als Vochteloo, kwalificeerde zich als elfde en bij de laatste 16 kwam het jonge talent in een snelle race net tekort, ook goed voor een negende plaats.

free joomla templatesjoomla templates
2018  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving