Susan van Weperen debuteert uitstekend in hoogste divisie

Susan van Weperen kende een goed debuut tijdens haar eerste veldloop in de hoogste divisie. In Louisville (Verenigde Staten) deden 43 universiteitsteams mee met in totaal 301 atletes.

Susan eindigde in de middenmoot over de 6 kilometer in 22.15 minuten. Haar universiteit eindigde als 16e. Ondanks een tijdverschil van drie uur liep Susan beter dan twee weken geleden tijdens de selectiewedstrijd. Ze verwacht de komende tijd, als ze wat meer wedstrijdritme heeft, een groeiende lijn.

Zuidlaardermarktloop

Ilse Rooks werd derde op de 5 km Zuidlaardermarktloop. Rooks noteerde 20.21 minuten. Jacco Joustra werd vijfde op de 10 km in 37.02 minuten.

Bork Stuifzandloop

Theo Groenendijk liep in Stuifzand de 10 kilometer Bork Stuifzandloop. In een mooie omgeving en onder warme omstandigheden werd hij derde bij de mannen 50+ in 41.27 minuten

Jessica Oosterloo kan in Groningen niet imponeren

Jessica Oosterloo uit Appelscha heeft tijdens de 4 Mijl in Groningen geen goede prestatie kunnen leveren.

Na de wedstrijd op Texel, waarvan de laatste vier kilometers niet goed liepen, deed Oosterloo het twee weken rustig aan. Ze deed wat meer aan krachttraining. In Groningen pakte het nog niet goed uit. Oosterloo had het zwaar. Ze liep 22.53, goed voor een 17e plaats.

Gerko Floor deed met de bedrijvenrun mee. Hij moest slalommend deelnemers passeren en noteerde 22.35. Jacco Joustra liep 23.27, Menno Hunneman 24.13 en Thom Klein 24.25. Ilse Rooks uit Elsloo werd tiende bij de junioren. Rooks noteerde 27.06.

Nationale competitie oriƫntatielopen

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha won de nationale competitie oriĆ«ntatielopen bij de mannen 50+. In Doorn had Hofstra halverwege de race zijn directe concurrent, die zes minuten eerder startte, al te pakken. Hij nam daarna geen risico's meer. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan Hofstra niet meer worden ingehaald. Hij werd in de eerste wedstrijd begin maart tweede. De overige wedstrijden werden door Hofstra gewonnen.

free joomla templatesjoomla templates
2018  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving