Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten Invictus veroveren podiumpleksiem boszicht

Diverse atleten van LSV Invictus uit Oosterwolde behaalden het afgelopen weekeinde een podiumplaats.

Zwarte Dennen Cross

Cor Ton uit Waskemeer was erop gebrand om tijdens de druk bezochte Zwarte Dennen Cross in Punthorst voor de vierde keer op rij bij de mannen 50+ te winnen. Hij slaagde niet in zijn doel en moest genoegen nemen met een tweede plek. Ton liep op het zware parcours over 10 km in een goede tijd van 39.55 minuten.

Jonine Hofstra uit Appelscha werd tijdens dezelfde cross tweede bij de meisjes over 1800 meter in 7.11 minuten.

Boszichtrun

Ook tijdens de Boszichtrun in Beilen waren er twee podiumplaatsen voor Invictus. Jacco Joustra uit Oosterwolde werd tweede op de 10 Mijl. Joustra liep de 16,1 km in 1.05,42 uur. Op de 10 kilometer werd Siem Hiemstra ( 50 ) overall derde in een tijd van 39.20 minuten.

Overige uitslagen: 5 km Rink Post 21.11 min., Wim Rijlaarsdam 31.06 min.; 10 km Margriet Udding 1.03,22 uur, Gerda Rijlaarsdam 1.14,54 uur ; 16,1 km Roelof van der Heide 1.13,30 uur, Wiebe de Vries 1.14,00 uur, Jels Kramer 1.21,47 uur, Petra Werkman 1.29,45 uur, Freddy de Vos 1.40,04 uur.

Omgeving Appelscha decor voor Internationale Oriëntatieloop

Oriëntatielopers uit heel Europa en zelfs er buiten zullen deze week in de omgeving van Appelscha zijn. Zij doen komend weekeinde mee aan de grote Internationale Oriëntatieloop in en rondom Appelscha.

Het wedstrijdsecretariaat is op het terrein van RCN De Roggeberg. Zaterdag is de eerste wedstrijd, die meetelt voor het World Ranking Event. De wedstrijd vindt plaats in het gebied Dieverzand tussen Oude Willem en Geeuwenbrug. Klaas Jan Hofstra uit Appelscha zal als enige uit de regio van start gaan.

Op zondag beginnen de atleten in Appelscha, de start is tussen 9.00 en 11.15 uur bij de fietstunnel Kraaiheidepollen. Voorbijgangers zullen misschien wat hinder ondervinden.

De lopers hebben vaste starttijden en lopen richting De Kale Duinen. In de Kale Duinen zorgt Staatsbosbeheer voor een afscheiding met het Autumn Desert Trail, waar paarden kunnen galopperen. Van tevoren worden de ruiters geïnstrueerd zodat de lopers ongehinderd hun wedstrijd kunnen uitvoeren.

Na 12.00 uur zullen de meeste lopers uit de Kale Duinen zijn zodat de Autumn Desert Trail haar programma is zijn geheel kan uitvoeren. Daarvoor is er een aangepast programma. De lopers finishen via de nieuwe viaduct van de N381 op het terrein van camping De Roggeberg.

Na afloop zal wethouder Sierd de Boer de prijzen uitreiken.

Zussen Ten Hoor staan samen op erepodiumalinda

Voor het eerst stonden de zussen Alinda en Tjerkje ten Hoor samen op het podium van een survival. Alinda eindigde in Neede als tweede, Tjerkje werd derde.

In Neede deden ruim duizend atleten mee in diverse categorieën. Alinda kwam uit op de middellange afstand. Deze was ditmaal bijna veertien kilometer lang en bevatte 45 hindernissen. Alinda ging goed van start en liep vlak achter de koploopster. Bij het houthakken nam de inwoonster van Fochteloo even de koppositie over, maar deze weelde was van korte duur.

'Looptrainingen werpen vruchten af'

Halverwege de run versnelde Alinda en verkleinde ze het gat naar de koploopster. Het was niet genoeg om de wedstrijd te winnen, maar het tijdsverschil was de helft kleiner dat de vorige wedstrijd. Alinda finishte in 1.54.59 als tweede dame en was hier tevreden mee. ‘De looptrainingen van Klaas-Jan Hofstra werpen hun vruchten af. Ik was namelijk sneller dan vorig jaar.’

'Helemaal verzuurd ben ik niet'

Tjerkje liep haar tweede lange afstand. In Neede betekende dit achttien kilometer en 75 hindernissen. Neede staat bekend om weinig combinatiehindernissen en veel swingovers. Tjerkje ging rustig van start en liep daardoor achteraan. Na vier kilometer wachtte een hindernis met korte touwtjes. Hier schoof ze op naar de derde plek, die ze niet meer weggaf. ‘Alle hindernissen gingen mooi vlot en echt helemaal verzuurd ben ik niet. Ik heb vooral genoten en ben ontzettend blij met mijn derde plek’ zei Tjerkje na afloop. Ze finishte in 3.25.45.

Intensief periode

Binnenkort volgt een intensieve periode voor de zussen uit Fochteloo. Alinda doet in de maand november elk weekend mee aan een survival. Tjerkje neemt drie survivalruns voor haar rekening. De eerstkomende survival is in het Belgische Brugge op zondag 6 november.