Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo loopt met vrouwenprominenten Dam tot Damloop

Jessica Oosterloo uit Appelscha is zondag tijdens de 10 Mijl Dam tot Damloop als veertiende geëindigd en was daarmee de vijfde Nederlandse.

De Dam tot Damloop, van Amsterdam naar Zaandam over een afstand van 16,1 km, is het grootste sportiefste evenement van Nederland met 50.000 deelnemers en 250.000 toeschouwers.

Oosterloo moest met de vrouwenprominenten als eersten van start. Ze kregen een voorsprong van 6.04 minuten op de mannen. Aangezien het een select groepje vrouwen was kwam Oosterloo na 4 kilometer alleen te zitten en moest de race verder solo lopen.

Mentaal en fysiek was het pittig voor Oosterloo die een verdienstelijke tijd van 58.42 min. noteerde.
Marlo Post uit Appelscha is tijdens de 5 km Klenckeloop in Oosterhesselen als derde geëindigd. De 16 jarige-Invictusatleet liep de ruim 5 kilometer in 18.22 min.

Klaas Jan Hofstra op NK oriëntatie Middle Distance

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha pakte zilver op het Nederlands kampioenschap oriëntatie Middle Distance bij de mannen 50+. Het was voor Hofstra de eerste medaille op deze moeilijke discipline die een paar maanden terug Nederlands kampioen werd op zijn favoriete afstand de Sprint en over een paar weken de Long Distance probeert te prolongeren.

De Middle Distance speelde zich af in de omgeving van het Beekhuizerzand een zeer heuvelachtig gebied. Hofstra deed er 40.51 min. over.

Jessica MeppelJessica Oosterloo kent goede generale in Meppel

Jessica Oosterloo was oppermachtig op de 4 mijl van de Meppel City Run.

Het was voor de Invictus-atlete uit Appelscha niet meer dan een test. Ze kon de laatste paar weken niet optimaal trainen in verband met een peesirritatie aan de voet. Zondag staat voor Oosterloo de grootste Nederlandse loop, de Internationale Dam tot Damloop over 16,1 km. op het programma.

Oosterloo liep in Meppel een vlakke race, waarvan de laatste kilometer wat pittig was. Haar tijd van 22.20 over 6,5 kilometer op het niet al te snelle parcours stemde Oosterloo tot tevredenheid.

Klaas Jan Hofstra

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha eindigde als vierde overall op de Open Nederlandse Sprint Oriëntatie Ranking 2016. Hofstra, die vier wedstrijden moest missen, eindigde wel bij de beste drie Nederlanders.