• Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus
  • Beeldmerk Loopsport Vereniging Invictus
    Loopsport Vereniging Invictus

RCN de Roggeberg Loop

Historie van de Run

In 1999 is de loop voor de eerste keer georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Dit naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan. Vanwege het succes van de eerste loop is besloten om hier een jaarlijks evenement van te  maken. De volgende vijf runs werden financieel mogelijk gemaakt door Drukkerij Van der Meer uit Oosterwolde. Van 2005 tot 2010 hadden we de steun van Kring apotheek De Drie Stellingen.
Van 2010 tot en met 2015 zorgde Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs voor de shirts. Dus eigenlijk is dit de 21e Run.

Op zaterdag 4 september 2021 wordt vanaf 11:00 uur de RCN de Roggeberg Loop gehouden.

De 21 km is dit jaar een beetje anders om zoveel mogelijk de fietspaden te vermijden.
De routes van de 10 en 5 km zijn dezelfde als vorig jaar.

Het parcours van de 21 km is één grote ronde. Dit loopt vanaf de start op het terrein van RCN de Roggeberg onder de nieuwe tunnel van de N381 Bij de eerste drinkpost op ruim 3 km rechtsaf via het brede zandpad richting het bezoekerscentrum naar het familiepad. Over het asfaltpad door het bos en zandpaden om de Kale Duinen heen en bij de uitkijktoren rechtsaf richting de tweede verversingspost op 8.5 km. Dan via onverharde bospaden een paar km klinkers. Hierna een klinkerpad en daarna een ruiterpad weer richting de verversing op 15 km. Rechtsaf bij de uitkijktoren, over het veerooster bij de omheining nog anderhalve km zandpad naar de laatste verversing op 18 km. Rechtsaf over het betonpad weer onder de N381 door en dan via het Bruine Suikerpad en de Kraaiheide Pollen weer terug naar RCN de Roggeberg waar de finish is.

Het parcours van de 10 km loopt ongeveer 6 km over dezelfde route als de 21 km en daarna richting de Kale Duinen. Hier zit een stuk pittig zandpad bij. Hier een mooi uitzicht op de Kale Duinen en dan via het schelpenpad betonpad bij de Kraaiheide Pollen weer terug naar RCN de Roggeberg waar de finish is.

Het 5 km parcours start op het terrein van RCN de Roggeberg 2 km hetzelfde parcours als de 21 en 10 km. Na de spitsing rechts door een smal bospad en de Kraaiheide Pollen weer terug naar de finish bij de RCN de Roggeberg.

De deelnemers kunnen inschrijven voor de halve marathon, 10 of 5 km het restaurant van RCN de Roggeberg
Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 voorleden van LSV-Invictus en SV-Friesland.
Niet leden betalen € 6,00
Voorinschrijven kan tot 3 september. Nainschrijvers betalen € 7,00.
Bij na inschrijving graag van tevoren dit formulier invullen.

Het parcours loopt door de bos- en heiderijke omgeving van Appelscha en is voor ongeveer 5 km verhard. De rest loopt over schelpen, bos en zandpaden. Het is dus een zware route.

Op de 10 kilometer zijn twee verzorgingsposten. Op de 21 km zijn vier verzorgingsposten.


Verhoeve Groen

Starttijden zijn: 21 kilometer 11:00 uur
  10 kilometer 11:05 uur
  5 kilometer 11:10 uur

Prijzen

Leafs HildenbergWoltinge

Hieronder de kaarten van de routes.

21 km

21 km RCN loop 2021 

10,8 km

10 km RCN loop 2021 

5 km
5 km RCN loop 2019

Copyright © 2021 Loopsport Vereniging Invictus

Realisatie: Scheffer Media