Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten Invictus komen goed voor de dag.

maandag 9 juni 2014 OOSTERWOLDE - Diverse Invictus-atieten waren deze week zeer succesvol. Alle atleten die in actie kwamen behaalden het podium. Adriaan Huisman uit Oosterwolde was goed voor twee overwinningen. Huisman schreef de 10 kilometer lange Bosloop in Wijnjewoude op zijn naam. Hij noteerde een tijd van 36.03. Onder tropische temperaturen won Huisman ook de Omloop van Grolloo. Bij de mannen 50+ liep Huisman de tien kilometer in 38.17.

Gerko Floor was de beste op de IJsselsteinloop. Floor liep de 5 kilometer 16.56. Cor Ton uit Waskemeer won de 10 mijl Bosloop in Wijnjewoude bij de mannen 50+. Hij werd tweede overall. Ton liep de ruim 16 kilometer in 1.02,52. Jan Driessen uit Oosterwolde zegevierde op de tien kilometer bij de mannen 50+ in 41.11. Arie de Jong uit Oosterwolde werd bij de Omloop van Grolloo derde bij de mannen 40+. Door de zware weersomstandigheden had De Jong het zwaar, maar toch liep hij een knappe tijd van 35.51.

Ook waren er twee zilveren plakken op de 800 meter tijdens de open noordelijke kampioenschappen in Groningen. B-junior Susan van Weperen en senior Jeroen Vochteloo uit Oosterwolde deden wat zij moesten doen. Van Weperen begon rustig. Naarmate de wedstrijd vorderde versnelde ze. Van Weperen kwam een fractie te kort voor de titel. Ook liep ze een p.r. net mis: 2.19,52. Zoals verwacht kon Vochteloo tot 550 meter mee komen, maar vanwege de vele traploop trainingen, kwam hij op het einde te kort: 1.56,07.

.