Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten snellen in Nijmegen naar toptijd

Jessica Oosterloo en Susan van Weperen leverden een topprestatie op de Marikenloop in Nijmegen.

De Marikenloop met bijna 9000 deelnemers is de grootste ladiesrun van Nederland. Na de start moest Oosterloo drie atletes laten gaan, maar ze hield het tempo hoog en deed al het kopwerk van het achtervolgende groepje. Ze kwam in de laatste kilometer wel net iets te kort. Oosterloo finishte als vijfde bij de senioren in een nieuw persoonlijk record. Ze liep de vijf kilometer op het gecertificeerde parcours in 16.50, een verbetering van vijf seconden. Ondanks dat de omstandigheden niet optimaal waren was Oosterloo 25 seconden sneller dan vorig jaar.

Susan van Weperen

Susan van Weperen manifesteerde zich keurig in het sterke deelnemersveld. Ze liep voor het eerst onder de 18 minuten: 17.52. Van Weperen werd tweede bij de junioren. Ilse Rooks uit Elsloo noteerde een 19.37.

Klaas Jan Hofstra

Hun trainer Klaas Jan Hofstra uit Appelscha liep in de binnenstad van 's Hertogenbosch. Op de Int. Dubbelsprint oriëntatie werd hij derde bij de mannen overall. In de eerste sprint liep Hofstra (50) 18.11 en de tweede omloop in 19.37. Met 37.48 had Hofstra een gigantische voorsprong op zijn concurrenten in zijn leeftijdsklasse.

Siem Hiemstra

gerko emmen

Er waren meer goede prestaties van de LSV Invictus. Siem Hiemstra uit Appelscha won de halve marathon in Leeuwarden bij de mannen 50+. Hiemstra (50) kwam vijf seconden te kort voor een nieuw persoonlijk record

. Hiemstra noteerde 1.23,39.

Nacht van Groningen

Thom Klein (18) liet tijdens de Nacht van Groningen op de vijf kilometer nogmaals zien dat de tijd van vorige week niet eenmalig was. Klein scherpte zijn persoonlijk record aan met een seconde (17.46).

Rietplasloop

Jacco Joustra uit Oosterwolde verpulverde zijn persoonlijk record op de vijf kilometer. Joustra deed dit tijdens de Rietplasloop in Emmen. Hij kwam tot 17.22. Gerko Floor had een iets mindere dag, maar won wel bij de mannen 35+ in 16.43. De 16 jarige Marlo Post begon wat te voortvarend en had het in het tweede gedeelte zwaar: 18.35. Rink Post liep 19.30.

Midden Drenthe loop

Adrie Hartholt uit Appelscha won bij de dames 40+ tijdens de 10 kilometer Midden Drenthe loop in Zwiggelte. Hartholt liep in 51.16. Adriaan Huisman uit Oosterwolde werd tweede bij de mannen 40+ in 39.40.