Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo wint Cascade Run

Appelscha - Jessica Oosterloo heeft de vijf mijl tijdens de Cascade Run in Hoogeveen gewonnen. Ze versloeg de Keniaanse Alicen Chepleting en werd daardoor noordelijk kampioen.

Gelijk vanaf de start had Oosterloo het vizier op de Keniaanse favoriet gericht. Zoals verwacht startte Chepleting snel. Beide atletes kwamen de eerste kilometer door in 3.09. Vervolgens moest Oosterloo haar concurrente laten gaan. Halverwege de race zag Oosterloo dat de Keniaanse wat inzakte. Ze kreeg daardoor een extra stimulans om vervolgens na zes kilometer de aansluiting te vinden. Oosterloo probeerde direct te versnellen, maar pas na een kleine kilometer loste ze de Keniaanse en ontstond er gelijk een behoorlijk gat. In de laatste 500 meter was het nog even afzien voor Oosterloo, maar de voorsprong was ruim voldoende voor de overwinning. Met 27.59 bleef Oosterloo 1.10 minuten onder haar beste tijd. Chepleting kwam vijftien seconden later over de finish.cascade

De zege was een mooie opsteker van Oosterloo, die een paar weken geleden tijdens de Klap tot Klaploop nog verloor van de Keniaanse. Na het EK duathlon (met een matig optreden op de fiets, waarschijnlijk veroorzaakt doordat er een remblokje verkeerd zat) had Oosterloo een moeilijke trainingsweek. 'De manier waarop Oosterloo zich herstelde, zich oplaadde voor de Cascaderun en zich dan zo weer manifesteert is niet voor iedere topatlete weggelegd; zegt haar trainer Klaas Jan Hofstra.

Naast Oosterloo waren er nog twee talentvolle jeugdige Invictus atleten die zich goed manifesteerden. Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde was nu de meerdere van Thom Klein uit Appelscha. Rijlaarsdam liep een snelle 30.20. Klein verbeterde zich behoorlijk ten opzichte van vorig jaar: 31.37.

Op de tien mijl kreeg Siem Hiemstra uit Appelscha kramp, maar toch kon hij de wedstrijd uitlopen in 1.12,11. John Grotenboer uit Oosterwolde was tevreden met 1.12,40. Alienka Huft Brandsma uit Olderberkoop liep een keurige tijd van 1.14,38.

Overige uitslagen Invictus atleten. Vijf mijl: Sanne Graafstra 43.39; Gerda Rijlaarsdam 50.47. Tien mijl: Oscar Drost 1.22,00; Petra Werkman 1.22,14; Frans Harmstra 1.26,37.

.