Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

veneboerloopJessica Oosterloo en Arie de Jong opnieuw klasse apart

Appelscha/Oosterwolde - Jessica Oosterloo en Arie de Jong hebben opnieuw een zege toegevoegd aan hun al lange erelijst.

Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha pakte in Drachten de Noordelijke titel op de 10 kilometer op de weg. Na een verblijf in Oostenrijk, waar Oosterloo flink trainde, kwam het Nederlands kampioenschap te vroeg. In Drachten tijdens de Veneboerloop, die tevens gold als Noordelijk kampioenschap, stond een gedreven Oosterloo aan de start. Zij nam het risico om snel te starten en kwam met een groepje mannen bij het drie kilometerpunt door in 9.54.

'Geeft vertrouwen voor komende tijd'Dickninger Crossloop

Na 3,5 kilometer moest zij het groepje laten gaan en alleen verder. Vanwege de wind waren de omstandigheden pittig. Oosterloo finishte in een fraaie 34.51, een verbetering van haar persoonlijk record met drie seconden. Oosterloo: 'Dit geeft vertrouwen voor de komende tijd.' Zondag doet ze mee aan een Grand Prix duathlon in Frankrijk. Daardoor kan ze haar Friese titel niet verdedigen. Een week later loopt Oosterloo een sterk bezette halve marathon in Venlo.

Arie de Jong komt solo over de finish

Arie de Jong was een klasse apart op de 10 kilometer Dickninger crossloop in De Wijk. De Jong had tot twee kilometer een medeloper bij zich, maar hij vond het tempo te langzaam en ging solo verder. De Jong liep de cross in 35.36.

Petra Mulder, wederhelft van De Jong, won met haar hond Fenny de 5 kilometer canicrossloop in 18.31. Ondanks een oponthoud waren zij anderhalve minuut sneller dan vorig jaar.

.