Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictusatleten op het podium

Invictusatleten Gerko Floor en Marlo Post werden tweede en derde tijdens de 5 kilometer Klenckeloop in Oosterhesselen.

Floor finishte in 17.23 min. en Post noteerde 17.41 min.

Ook was er een podiumplaats voor Arie de Jong. De Jong werd tweede in Boksum en liep de 5,2 km in 18.02 min.

Alinda ten Hoor tweede op survivalrun in Udenhout

De kop is eraf in het nieuwe seizoen van de survivalrun. Zondag 9 september vond de eerste wedstrijd plaats in Gennep, het betrof het open NK KSR (korte survivalrun). Alinda ten Hoor uit Fochteloo stond daar in de vroege ochtend aan de start van het 8 kilometer lange parcours.

Aangezien het een open NK betrof stonden er veel - 70 - dames aan de start, ook dames die normaal gesproken een andere afstand lopen, gingen daar de uitdaging aan. Onderweg moesten zij veertig hindernissen nemen. Het waren echter vrij eenvoudige hindernissen waar weinig verschil mee gemaakt kon worden, wat betekende dat de snelle lopers duidelijk in het voordeel waren. Op het snelle parcours liep Ten Hoor een stabiele run, die haar uiteindelijk een 9e plek opleverde.

Zondag 16 september werd de eerste MSR (middellange survivalrun) gelopen in Udenhout. Ook daar was Alinda van de partij. ‘Vooral om te kijken hoe ik ervoor sta qua kracht en snelheid’, legt ze uit.

De organisatie had in tegenstelling tot Gennep gezorgd voor een uitdagend klimparcours met meerdere lange hindernissen. Ten Hoor vertrok bij de start op een tweede plek en liep daar ook de gehele run. In het begin lag ze vrij dicht op de nummer 1, ‘maar ik moet concluderen dat er nog wat inhoud ontbreekt op het gebied van lopen’, aldus Ten Hoor.

Uiteindelijk finishte ze als tweede dame.

De komende weken traint Ten Hoor hard om de snelheid van zowel het lopen als het klimmen omhoog te krijgen.

Zondag 7 oktober is het open NK MSR in Leeuwarden. Die wedstrijd gaat dit keer door de binnenstad, omdat het de culturele hoofdstad is.