Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Herder en Van Mourik 1e en 2e in USA

Frouwkje Herder en Neel van Mourik hebben een bijzondere prestatie geleverd in Amerika.

Op de Run Woodstock marathon in Hell Creek, Michigan eindigden de atletes uit Ravenswoud respectievelijk als eerste en tweede in de categorie V55.

Herder liep de ruim 42 kilometer in een tijd van 5:40:29 uur en Van Mourik in 5.44.06 uur.

Het parcours kende veel hoogtemeters en ging in zijn geheel over natuurpaden. Het betrof een heel trailloopweekend met alles er omheen in Woodstock-stijl, met onder andere veel muziek uit die tijd.

Susan van Weperen derde in Amerika

Susan van Weperen uit Oosterwolde loopt opnieuw een sterke veldloop door als derde in het Amerikaanse Eugene te eindigden.

Samen met haar trainer Klaas Jan Hofstra werd de race van te voren doorgenomen, want het betekende de laatste selectiewedstrijd om in haar sterke universiteiten team uit te komen bestaande uit zeven dames. Het betreft de sterkste competitie van de wereld. Aan de start stond een sterker veld dan vijf dagen geleden toen ze als vierde eindigde.

Susan startte wat behoudener, maar naarmate de race vorderde liep ze harder en kwam ze meer naar voren in een groep van ongeveer tien dames. De eerste twee plekken waren niet meer te halen, maar het voor haar lopende groepje liep op een kleine 10 seconden. In een lange eindsprint liet Susan haar talent zien door deze atletes in te pakken en als derde te finishen. Ze was daarmee opnieuw de eerste van haar universiteiten team. De Invictus atlete liep de 5 kilometer gezien de omstandigheden in een snelle tijd van 17,11,00 minuten

Susan van Weperen wordt 4e in Portland (USA)

Susan van Weperen uit Oosterwolde opende het veldloopseizoen in het Amerikaanse Portland sterk door een vierde plaats te behalen.

Universiteitenploeg

Het was de eerste selectiewedstrijd van de Universiteiten om te bepalen wie in de teams komen. De universiteitenploeg van Susan is dit seizoen nog sterker geworden doordat er een Canadese en de Hongaarse kampioen en tevens Wereldkampioen oriëntatielopen sprint erbij zijn gekomen.

Proef met chips

Ook nieuw is een sterke Nieuw Zeelandse. Totaal bestaat de Universiteitenploeg van Susan uit 28 dames waarvan er slechts zeven in een team aan de competitie mee kunnen doen. Ook zijn er moderne faciliteiten bijgekomen en loopt Susan voor Nike als proef met verschillende chips om loopgegevens te registreren.

Vanaf de start nam Susan de leiding op het zwaar lopende parcours over een afstand van 4 kilometer, ze kwam als eerste door met nog tien dames in de kopgroep. In de tweede ronde waren er nog maar vier dames in de kopgroep met Susan erbij. De laatste 500 meter kon ze net het tempo van de andere drie dames niet aan maar een vierde plaats in 14.15,3 min. is een knap resultaat. Ze was daarmee de eerste van haar Universiteitenteam waarbij nog niet alle toppers van haar ploeg mee deden. Aankomende donderdag is de laatste selectiewedstrijd.

Roggebergloop trekt recordaantal deelnemers

De Roggebergloop in Appelscha, georganiseerd door LSV Invictus in samenwerking met SV Friesland, trok opnieuw een record aantal deelnemers van 325.

Onder prachtige weersomstandigheden gingen zowel de 5, 10 en 21,1 km tegelijk van start op het terrein van camping RCN De Roggeberg waar in het Nationaal Park Drents Friese Wold mooie pittige parcoursen waren uitgezet.

De grootste verrassing kwam op de 5 kilometer waar Invictusatleet Alle Hoekstra uit Appelscha won in 17.31 min.. Hoekstra verbleef een tijd voor zijn werk in het buitenland, raakte daar geblesseerd en kwam sterk terug door zelfs op het heuvelachtige parcours een persoonlijk record te lopen.

Marlo Post uit Appelscha pakte een derde plaats in 17.59 min.. Bij de dames werd Meike Regeling uit Stiens eerste in 20.54 min.. In de categorie jongens won Fabian Tros uit Appelscha in 21.31 min.

Volksloop Ooststellingwerf

Op de 10 kilometer was de winnaar van de Volksloop Ooststellingwerf Mathijs de Vroome uit Peize een klasse apart, ook doordat Arie de Jong het rustig aan moest doen. De Vroome, voormalig inwoner uit Oosterwolde, finishte in 34.59 min.

Adriaan Huisman uit Appelscha was de snelste bij de mannen 50+ in 38.56 min. De bijna 60-jarige Theo Groenendijk uit Ravenswoud liep een keurige tijd van 40.33 min., goed voor een tweede plaats bij de mannen 50+.

Jan Driessen uit Oosterwolde pakte een overwinning bij de mannen 60+ in 43.28 min. Bij de dames won Gea Broersma uit Zuidhorn in 47.23 min..

Halve marathon

De halve marathon werd gewonnen door Henri en Rianne Harmsen uit Drachten in resp. 1.19,10 uur en 1.32,10 uur.

Podiumplaatsen Ooststellingwervers

Overige podiumplaatsen Ooststellingwervers: 5 km jongens 2 Thomas Smeman 21.54 min., 3 Mark Algra 22.26 min.; 10 km mannen sen. 2 Jacco Joustra 41.21 min., mannen 40+ 3 Arie de Jong 39.48 min., mannen 50+ 3 Rob Lenssen 43.59 min.; dames sen. 2 Alexandra Cosma 50.18 min., dames 40+ 3 Elmar Algra 52.40 min.; halve marathon mannen 60+ 2 Henk de Jager 1.44,42 uur. Overige uitslagen: uitslagen.nl