Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten van Invictus snellen naar erepodium

Atleten van Invictus liepen dit weekend naar het erepodium.

Marlo Post won de Omloop van Grolloo over 4 mijl. Post liep een persoonlijk record van 23.11. Op de 10 kilometer eindigde Waskemeerder Jappie Doller van SV Friesland als derde bij de mannen 50+. Adriaan Huisman pakte in dezelfde categorie een vierde plaats in 39.14.

De Ronde van Blesse leverde op de 10 kilometer een derde plaats voor Alienka Huft in 50.14. Debora Springer liep op de 10 mijl naar een derde plaats. Springer noteerde over de 16,1 km. een tijd van 1.28,30.

Adrie Hartholt werd in Opende overall derde. Zij liep de 10 km. lange Olde Wierdenloop in 55.17. Rob Lenssen liep de 6 uurs loop in Deventer. Hij legde een afstand af van 58,5 kilometer, goed voor een derde plaats.

Crosstriathlon

Op de crosstriathlon in Gasselte werd Arie de Jong overall derde. Tijdens het mountainbiken pakte hij de leiding, maar bij het lopen kreeg hij last van kramp. De Jong verloor zijn leidende positie. Hij werd op de laatste 100 meter nog ingehaald. De Jong finishte na 1,5 km. zwemmen, 45 km. mountainbiken en 18 km. lopen in 3.38,28. Petra Mulder werd tweede op de kortste afstand. Mulder kwam na 500 meter zwemmen, 15 km. mountainbiken en 6 km. lopen aan in 1.34,50.

Jessica Oosterloo vijfde in internationaal veld

Jessica Oosterloo eindigde tijdens de Internationale Stadsloop in Appingedam als vijfde.

De Invictus-atlete liep de 10 km. in pittige omstandigheden in 36.37. Ze was daarmee de eerste noordeling.

Ondanks een niet optimale race won Gerko Floor verrassend de 5 kilometer in 16.59.

Klaas Jan Hofstra sloot het sprint-oriëntatie seizoen af met een derde plaats op de rankinge. In Boxtel pakte hij de derde plaats ten kostte van een Belg weer terug.