Invictus-atleten snellen naar erepodium

In een druk Pinksterweekend waren er verschillende Invictus-atleten die op het podium stonden.

Jessica Oosterloo werd in Leeuwarden tweede achter een Keniaanse op de halve marathon. De Invictus-atlete probeerde samen met haar haas de laatste kilometer nog te versnellen om onder de 1.20 uur te finishen. Ze kwam 14 seconden te kort. De week daarvoor won Oosterloo in Gieten de bijna 10 km in 36.33. Siem Hiemstra werd tweede bij de mannen 50+. Hij kwam 17 seconden te kort om onder de 1.30 uur te finishen.

Ilse Rooks liep een 5 km. in Leeuwarden. Rooks, die een week daarvoor een persoonlijk record op de 800 meter ruim verbeterde in 2.30,26, liep naar een derde plaats in 19.24. Jonine Hofstra liep een snelle 1500 meter in Wageningen. Net als de week daarvoor op de 800 meter (2.33,74) liep de C junior opnieuw een dik p.r. in 5.18,94.

Cor Ton liep de City Run in Hardenberg. Ondanks dat hij die dag veel had gereden pakte hij een tweede plaats bij de mannen 50+ op de halve marathon in 1.25,03.

Alinda ten Hoor vierde bij survivalrun in Oldenzaal

Alinda ten Hoor uit Fochteloo is zondag als vierde gefinisht bij de 11e Outdoor Challenge Run in Oldenzaal. ten Hoor kwam uit op de MSR, 13 km en 52 hindernissen waren voor haar de uitdaging.

De weergoden waren de atleten goed gestemd en onder warme omstandigheden gingen alle atleten voor het beste resultaat.

Het eindklassement van de dames staat al zo goed als vast, het is alleen nog spannend wie er derde gaat worden, maar Alinda blijft op een tweede plek staan. 

Met deze kennis stond ze dan ook relatief rustig aan de start en ontbrak de echte wedstrijdscherpte. De eerste helft van de run ging het prima, samen met Sanne Baas was ze aan het stuivertje wisselen om plek 3/4. Beide dames hadden een mooi looptempo en gingen vlot door de hindernissen heen.

Bij hindernis 38, een combi met enteren aan een pvc-buis, ging Alinda echter de mist in. Ze viel tot drie keer, wat haar veel tijd heeft gekost. Als zesde dame vertrok ze weer en kon ze in de achtervolging. Al vlug wist ze haar ritme weer terug te vinden en zo weer op plek 4 te komen. De run was helaas net iets te kort om Sanne weer bij te halen, ze werd vierde vlak achter Sanne.

Op zondag 3 juni staat in De Knipe het NK LSR (lange survivalrun) op de planning van zowel Alinda als haar zus Tjerkje.

free joomla templatesjoomla templates
2019  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving