Invictus-atleten domineren trappenloop in Almere

Er stond bij de trappenloop in Almere geen maat op de atleten van Invictus.

Gerko Floor en Jonine Hofstra schreven in Almere de trappenloop op hun naam. Marlo Post en Jeroen Vochteloo zorgden voor een compleet Invictus-podium bij de mannen. De start was in de centrale hal van het WTC gebouw, om vervolgens een aantal honderden meters naar de parkeergarage -4 te rennen en in totaal dertig verdiepingen te overbruggen.

Met een recordaantal deelnemers startte Gerko Floor als eerste in de individuele run. Jeroen Vochteloo, Nederlands kampioen, startte 30 seconden later. Floor voelde de hete adem van Vochteloo maar liep een perfecte race. Hij noteerde 3.36. Dit bleek de winnende tijd. Vochteloo finishte in 3.48.

De net 18-jarige Marlo Post, die het op de laatste training op de Bosbergtoren in Appelscha Floor nog ontzettend lastig maakte, liet in Almere een behoorlijke progressie. Hij knokte zich in 3.47 naar de tweede plaats. De andere Invictus traplopers finishten ook in de top 10. Jurrien Rijlaarsdam werd vijfde en Klaas Jan Hofstra negende.

C-juniore Jonine Hofstra liep bij de dames als eerste Nederlandse ooit in het WTC gebouw onder de 5 minuten. Haar winnende tijd was 4.58.

Ilse Rooks neemt stokje over van Jessica Oosterloo

Invictus-atlete Ilse Rooks uit Elsloo won verrassend de Vuurtorenloop op Vlieland.

Was het de voorgaande jaren Jessica Oosterloo die won, nu zorgde Rooks dat de zege in handen van Invictus bleef. Rooks liep het parcours over de 5 zeemijl (9,25 km.) met daarin een pittige heuvel en een gedeelte over het strand in 41.25. Siem Hiemstra uit Appelscha liep de 10 zeemijl en finishte overall als vijfde in 1.22,29. Sara Vergunst noteerde 1.56,24 uur.

Klaas Jan Hofstra Klaas Jan Hofstra uit Appelscha boekte wederom een overwinning tijdens de sprint oriƫntatieloop bij de mannen 50+ . Dit keer was het tijdens de nationale competitie in de binnenstad van Zutphen. Hofstra gaat door de zege stevig aan de leiding in het tussenklassement.

Crossduathlon Ineke Ligthart eindigde tijdens de Eifeler crossduathlon in Duitsland als vierde. Ligthart noteerde 2.46,23 uur over 8,8 km. cross, 25 km. mountainbiken en 4,1 km. cross. Rika Weiland liep de marathon van Enschede in 4.10,51.

Arie de Jong vijfde op NK

Arie de Jong uit Oosterwolde eindigde als vijfde op het Nederlands kampioenschap crossduathlon. De wedstrijd was bij de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. De Jong nam het op de acht kilometer lange cross op tegen jongere atleten. De Invictus-atleet had het zwaar en kwam als achtste bij de wissel voor het mountainbiken door met een achterstand van 1.50 minuten op de koploper. Het mountainbikeparcours was voor De Jong niet selectief genoeg. Toch haalde over een afstand van 22 kilometer drie atleten in, om als vijfde onbedreigd het laatste crossrondje van 2,6 kilometer in te gaan. De Jong finishte in 1.35,39 uur. Hij was de snelste bij de masters. De Jong: 'Jammer dat er geen podiumplaats in zat. Ik wist dat het geen bijzonder mountainbike-parcours was. Het was wel pittig, alleen met vals plat erin:

free joomla templatesjoomla templates
2019  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving