Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictus-leden lopen marathon van Rotterdam

Vijf leden van loopsportvereniging Invictus deden mee aan de marathon van Rotterdam.

Rob Lensen finishte in 3.52.35 uur, Frouwkje Herder had een eindtijd van 4.50.20 uur, Klaas Glas 5.10.03 uur, Neel van Mourik 5.19.33 en Marjolein Kraak finishte in 5.23.08 uur.
Ruim 16.000 deelnemers liepen de 38e editie van de Marathon Rotterdam. De start was vooruitlopend op de komende werkzaamheden aan de Coolsingel verplaatst naar een nieuwe fotogenieke locatie, aan de voet van de Erasmusbrug. De hoogwerker met de traditioneel 'You’ll never walk alone' zingende Lee Towers en het kanon waarmee burgemeester Ahmed Aboutaleb de lopers het vertreksignaal geeft, zijn meeverhuisd.
Aan de start om 10.00 uur was de temperatuur zo rond de 12 graden. Er werd in vijf waves gestart. De laatste start was om 10.40 uur. De temperatuur steeg al snel en was in de middag rond de 20 graden.

Jessica Oosterloo knokt zich naar tiende plaats op halve marathon

Jessica Oosterloo had het in Madrid zwaar op haar eerste halve marathon.

De Invictus-atlete uit Appelscha moest in de eerste twee kilometers een hoogteverschil van vijftig meter overbruggen. Oosterloo kwam geen moment lekker in de wedstrijd. Na vijf kilometer waren de benen volgelopen en moest ze knokken om de halve marathon uit te lopen.

Ook na de tien kilometer, op het hoogste punt van het parcours, zaten er nog pittige klimmetjes in de route. Toch liep Oosterloo de halve marathon binnen de 1.20 uur (1.19,41 uur) om als tiende bij de senioren te finishen.

Gerko Floor won de Raitdaiprun in Sauwerd. Floor liep de 10 kilometer in 37.42 min..