Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Drie podiumplaatsen voor LSV Invictus tijdens Oliebollenloop

LSV Invictus heeft het oude jaar in stijl afgesloten met drie podiumplaatsen van Jessica Oosterloo, Jurrien Rijlaarsdam en Ilse Rooks tijdens de Oliebollenloop in Gorredijk.

Op Oudjaarsdag is het zo langzamerhand een traditie van de tientallen Invictus-atleten om het jaar sportief daar af te sluiten.
Ondanks herfstachtige weersomstandigheden met wind en regen was het opnieuw Jessica Oosterloo uit Appelscha die op de 10 kilometer de concurrentie ver achter haar liet. De kopgroep bij de mannen was iets te veel voor Oosterloo en het groepje daarachter waar Oosterloo in zat met wind tegen ging te langzaam, waardoor de Invictus-atlete tot vier kilometer behoorlijk wat tijd verloor. Daarna met zijwind liep Oosterloo weer tijden rond de 3.30 min per kilometer. Met een eindtijd van 35.39 min. boekte zij de vijfde opeenvolgende overwinning in Gorredijk.

De andere afstand, de 4 mijl, was het Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde die voor een verrassing zorgde. Rijlaarsdam en Marlo Post uit Appelscha lieten zich niet gek maken en bleven in het eerste groepje en hadden zicht op de koploper. Vlak daarachter zaten de andere jeugdatleten uit Appelscha, Thom Klein en Stijn Bouma.

Op het laatste gedeelte sloeg Rijlaarsdam zijn slag en triomfeerde zijn eerste grote overwinning in 22.56 minuten. Ook Post ging voor een podiumplaats maar kwam net iets te kort en finishte als vierde in 23.16 minuten. Klein pakte een zevende plaats in 23.51 minuten, terwijl Bouma een seconde later als achtste finishte in een dik persoonlijk record.

Ilse Rooks uit Elsloo liep als tweede met een groepje dames.Rooks hield haar tweede plaats stand en noteerde een tijd van 26.56 minuten.