Ilse Rooks blijft in Dwingeloo de concurrentie voor

Ilse Rooks uit Elsloo won de 10 kilometer MCD run in Dwingeloo.

De run ging door het bos met soms mulle zandpaden. Rooks liep de 10 kilometer in 41.16 en had daarmee elf seconden voorsprong op de nummer twee.

Siem Hiemstra uit Appelscha werd tijdens de Evink Run in Drachten derde bij de mannen 50+. Hiemstra liep de 10 kilometer in 40.20. Zijn zoon Onno verraste door voor zijn vader te eindigden in een nieuw persoonlijk record: 40.09.

De Bikkelloop in Zuidwolde leverde voor de jonge talenten van Invictus een aantal persoonlijke records op. Marlo Post uit Appelscha noteerde op de 5 kilometer een tijd van 17.28, een verbetering van zestien seconden. Post was zes seconden langzamer dan Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde. Stijn Bouma uit Appelscha zette na zijn sterke optreden tijdens de Roggebergloop de progressie door en finishte voor het eerst onder de negentien minuten: 18.57. Jeroen van Weperen uit Oosterwolde boekte ook een progressie door anders te gaan trainen en noteerde 19.39.

Theo Groenendijk uit Ravenswoud pakte een tweede plaats bij de mannen 50+. Groenendijk liep in Zuidwolde de 10 kilometer in 40.35 min..
Petra Mulder uit Oosterwolde werd tijdens de Posbank cross duathlon op de korte afstand ( 4,5 km hardlopen-10 km mountainbiken-2 km hardlopen ) totaal tweede. Op het zware terrein in de buurt van Velp noteerde Mulder een tijd van 1.22,38 uur.

Susan van Weperen heeft succes in Amerika

Susan van Weperen heeft in Amerika zich geselecteerd voor haar universiteitenteam.

De atlete uit Oosterwolde moest tijdens een grote regionale veldloop bij de eerste zeven van haar team eindigden om mee te doen aan de grote wedstrijden in Amerika. Van Weperen voldeed aan haar opdracht en liep de 6 kilometer over het glooiende terrein op de golfbaan in een snelle tijd van 20.55.

Het was voor Susan wel even wennen. Het was voor het eerst sinds het NK cross (brons) van anderhalf jaar geleden dat ze voor het eerst zo'n lange wedstrijd liep.

Alinda ten Hoor wordt tweede op Bikkelrun in Leeuwarden

Alinda ten Hoor uit Fochteloo is zondag tweede geworden op de Bikkelrun in Leeuwarden. De tweede run van het seizoen vond plaats onder zonnige omstandigheden.

Het parcours kende ten opzichte van vorig jaar enkele wijzigingen. Zo was er een nieuwe starthindernis bedacht en waren er drie combi’s extra opgenomen in de route.

Met autoband rondom

Bij de start moesten alle deelnemers met een autoband een volledige ronde rondom een net klimmen, waarbij ze contact moesten houden met de band. Alinda kende daarmee een prima start. Als tweede dame vlak achter de koploopster. De eerste paar hindernissen liepen ze nog aardig gelijk op, maar daarna nam Ten Hoors concurrente wat afstand te nemen en kwam de derde dame erbij.

Vanaf het trainingsterrein lag Alinda op een derde plek waarmee de nummer 2 ook uit het zicht was verdwenen. Ondanks de achterstand behield ze een gelijk looptempo. Ook het klimmen ging voorspoedig.

Op driekwart van de route kwam de nummer 2 weer in zicht en op de lange 'elfsteden'-hindernis nam Alinda de 2e positie over. Die plek gaf ze ook niet meer weg. Na 2.08.21 uur luidde ze als tweede dame de bel.

Op 22 oktober lopen Tjerkje en Alinda ten Hoor beiden in Neede

Klaas Jan Hofstra wint goud in thuishaven

Klaas Jan Hofstra is in zijn woonplaats Appelscha Nederlands kampioen oriëntatie geworden. De atleet deed dat in zijn eigen categorie 50+.

Appelscha stond dit weekend weer in het teken van het oriëntatielopen, dit keer het NK Middle Distance. De Middle Distance staat bekend om het zeer moeilijke oriënteren. Ook dit keer werd er voor een afgelegen gebied gekozen met veel takken, boomstammen en dichte bossage. Er waren oriëntatielopers die veel tijd verloren om een post te vinden en sommigen stopten na een paar posten.

Hofstra gebruikt kompas niet

Hofstra: 'Na een kwartier lopen zag ik nog geen bekende stukken. De paden waar weinig mensen komen, stak je over. Halverwege de race ging het over een klein stukje over de Kale Duinen, wat even een opluchting was, en daarna weer in de dichte natuur.' Hofstra maakte geen fouten en hoefde zijn kompas niet te gebruiken.

Derde titel

Door deze overwinning staat Hofstra stevig aan de leiding van de nationale competitie. Eind deze maand is het NK Long Distance in de buurt van Roosendaal. Hofstra: 'Ik hoop na het NK sprint in het stedelijk gebied en Middle Distance ook deze derde titel te pakken.'

Jessica Oosterloo is ook op Texel niet te kloppen

Jessica Oosterloo blijft winnen. Dit keer won de Invictus-atlete uit Appelscha de 10 kilometer op Texel.

Oosterloo was wederom een klasse apart en had bijna een anderhalve minuut voorsprong op de in vorm verkerende Eline Glas. Zij won vorige week nog de Cityrun in Meppel.

Toch liep de race van Oosterloo niet zoals zij zich had voorgesteld. Deze week was Oosterloo behoorlijk verkouden. Vanuit de start vanaf de veerboot liep Oosterloo onder mistige omstandigheden de eerste zes kilometer goed. Daarna, met tegenwind, liepen de tijden behoorlijk op. Oosterloo finishte in Den Burg in een tijd van 36.11.

Jessica Oosterloo wint ook in Enschede

Jessica Oosterloo kan weer een overwinning toevoegen aan haar palmares.

De Invictus-atleten uit Appelscha won de Singelloop in Enschede. Oosterloo liep de 5 mijl (ruim 8 kilometer) in 28.57.

Arie de Jong en Susan van Weperen

Arie de Jong was op Ameland en eindigde bij de triatlonduo's op de tweede plaats. Doordat er veel bosbranden in het Amerikaanse Oregon zijn, ging de selectiewedstrijd veldlopen voor Susan van Weperen donderdag niet door. De atlete loopt haar eerste wedstrijd nu pas eind september.

Theo Groenendijk uit Ravenswoud pakte een tweede plaats bij de mannen 50+. Groenendijk liep in Zuidwolde de 10 kilometer in 40.35 min..
Petra Mulder uit Oosterwolde werd tijdens de Posbank cross duathlon op de korte afstand ( 4,5 km hardlopen-10 km mountainbiken-2 km hardlopen ) totaal tweede. Op het zware terrein in de buurt van Velp noteerde Mulder een tijd van 1.22,38 uur.
free joomla templatesjoomla templates
2018  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving