Mathijs de Vroome en Jessica Oosterloo winnen Volksloop

De Volksloop 500 jaar Ooststellingwerf zit erop. De langste afstand, de 4 mijl, werd bij de mannen gewonnen door Mathijs de Vroome uit Peize (21.26) en bij de vrouwen zegevierde Jessica Oosterloo uit Appelscha (22.48).

Warming-up onder leiding van Olga Commandeur

Ruim 800 deelnemers stonden aan de start, hardlopers, wandelaars en rolstoelers. De warming-up werd gedaan onder leiding van Olga Comandeur. Al na een kilometer ontstonden enkele kopgroepen die voor de winst gingen, daarachter de liefhebbers die meer op recreatief niveau meededen.

Bij de finish bij restaurant Hulst werden de lopers door muziek van het Smeilorkest verwelkomd, ook was er een waterspektakel met een jetski die mooie dingen liet zien.

Syb heeft even tijd om op adem te komen

Zanger Syb van der Ploeg van De Kast liep ook mee en finishte in een keurige tijd: 26.02. Goed voor een 25e plek bij de mannen. De zanger had even tijd om op adem te komen voordat hij het podium op moest voor een 'cooling down' met zijn band.

De sfeer zat er goed in bij de kop van de Stationsstraat in Oosterwolde, zoals is te zien op de foto's en filmpjes hieronder.

free joomla templatesjoomla templates
2018  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving