Arie de Jong maakt mooie rentreeArie Renkum

Atleet Arie de Jong uit Oosterwolde kende een prima comeback. Hij eindigde als vijfde overall op het NK crosstriathlon en pakte daarmee zilver bij de mannen 45+.

Goed drie jaar geleden werd De Jong verrassend Nederlands kampioen crossduathlon. Hij heeft weinig kunnen genieten van zijn titel. De Jong kreeg opnieuw lichamelijke klachten en kon eigenlijk alleen nog maar mountainbiken.

'Het begin was er'

Een dikke maand geleden debuteerde De Jong tijdens De Hoeve aan de wegloop en deed dat tot verrassing van velen heel goed. De Jong: 'Het kon beter, maar het begin was er.'

Mountainbiken gaat prima

Op het NK crossduathlon in Renkum stond een gedreven De Jong aan de start. De race begon met zwemmen over een afstand van 1,5 kilometer vanaf een boot op de Nederrijn. Voor De Jong is zwemmen niet zijn sterke punt. Hij kwam als 21e uit het water. Daarna volgde een slechte wissel, maar het mountainbiken over 30 kilometer ging uitstekend.. De Jong zette de snelste tijd neer. Ook bij de tweede wissel verloor De Jong tijd, om vervolgens bij het lopen over 11 kilometer de zesde tijd te noteren.

In een totaaltijd van 2.09,43 finishte De Jong als vijfde plaats overall, met een achterstand van slechts 1.20 minuut op de nummer drie.

free joomla templatesjoomla templates
2018  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving