Atletes Van Weperen en Jansen tevreden over prestaties op NK

Susan van Weperen uit Oosterwolde liet tijdens het NK senioren in Utrecht zien weer helemaal terug te zijn op het niveau van vorig jaar en Ellen Jansen uit Oldeberkoop liep een dik persoonlijk record.

Er deden twee Ooststellingwervers mee op het NK en ook nog eens in dezelfde finale op de 1500 meter. Invictus-atlete Susan startte volgens afspraak snel terwijl Ellen, uitkomend van de Groningse Vitalis, wat terughoudende startte. Na 50 meter nam Sanne Verstegen de kop over van A junior Susan en ging er gelijk vandoor. Daarachter ontstond er een kopgroep met daarin Susan en daarachter een groepje met Ellen erin.

Na 400 meter ging de eerste groep, richting een tijd van 4.20 minuten, te snel voor Susan en er ontstond een gaatje, terwijl Ellen nog goed in de groep, richting een tijd van 4.40 minuten, daarachter zat. Susan liep daarna solo op een achtste plaats en hield haar eigen tempo goed vast en liep een kleine halve seconde boven haar persoonlijk record in 4.34,81 minuten.

Ellen had de laatste 100 meter uit de groep nog een behoorlijke eindschot en finishte als negende in een dik persoonlijk record van 3.39,76 minuten, een verbetering van iets meer dan vier seconden.

Diever

Ilse Rocks uit Esloo won tijdens de midzomeravondmarathon in Diever de 10 kilometer in 43.01 min. Paul Kromkamp uit Appelscha werd negentiende op de marathon in 3.52,21 uur. Beide Invictus atleten liepen het als training. Henk Popken uit Appelscha werd vijfde tijdens de Brinkloop op de 10 km In 47.15 min Jacco Joustra uit Oosterwolde werd tijdens de Bafloop in Baflo vierde bij de senioren op de 10 km in 38.29 min..

free joomla templatesjoomla templates
2018  LSV-Invictus de loopsportvereniging van Oosterwolde en omgeving