Jessica Oosterloo wordt tweede tijdens 8 van Drachtenachtvandrachten

Het is Jessica Oosterloo uit Appelscha dit jaar niet gelukt om de 8 van Drachten weer op haar naam te schrijven.

Oosterloo had daar alle reden toe, was de gehele week verkouden en niet fit, daarnaast had de Invictus-atlete heel weinig getraind. Op het laatste moment besloot Oosterloo in overleg met haar trainer Klaas Jan Hofstra om te gaan.

Zware wedstrijd

Onder warme omstandigheden werd het een zware wedstrijd. Haar teamgenoot Gerko Floor zorgde voor het tempo en er werd niet hard gestart. De Ethiopische Fanos Tekle volgde het tweetal. Bij het zes kilometerpunt was bij Oosterloo de energie op en moest zij beide laten gaan. Floor twijfelde nog maar liep daarna zijn eigen race. Oosterloo finishte over de 8 kilometer in 28.57 minuten als tweede op 21 seconden achterstand op de Ethiopische. Floor noteerde 28.30 minuten.

Jonine Hofstra maakt indruk tijdens trappenloop

Was het een week daarvoor Oosterloo die in Duitsland indruk maakte, afgelopen weekend was het Jonine Hofstra (14) uit Appelscha tijdens de trappenloop in Essen. De eerste race was zij over de sprint met 14 verdiepingen niet tevreden maar in de finale was zij 10 seconden sneller (1.36,08 minuten) en werd daarmee tweede bij de dames achter de Luxemburgse. De Invictus-atlete pakte daarmee weer veel Wereldpunten en nam onder andere een grote bokaal mee naar huis.

Bij de mannen waren Jeroen Vochteloo en Gerko Floor de grote afwezigen. Beide mannen waren helaas om verschillende reden verhinderd. Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde liep in de serie een goede race en bereikte net de laatste 12, goed voor de halve finale. Ondanks een hele snelle race in de halve finale kwam hij te kort voor de finale (laatste 6). Marlo Post uit Appelscha, in Hemer nog goed voor een verrassende zevende plek, haalde net niet de halve finale. De allerlaatste loper in de serie zorgde er voor dat Post niet in de halve finale kwam.