Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo wint in Duitsland

Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha was ook in het Duitse Emlichheim de snelste dame over de 10,25 kilometer.

Oosterloo startte snel, kwam bij het 5 km punt door in 17.13 min., maar door het warme weer liep de tweede helft van de race zwaar. Uiteindelijk finishte Oosterloo in 36.28 minuten.

Adriaan Huisman uit Oosterwolde won tijdens de 15 de Twenterand Run in Vriezenveen de 5 kilometer bij de mannen 50+. Huisman noteerde een tijd van 18.04 minuten.

De Martinibokaal in Groningen stond dit jaar hoofdzakelijk in teken van het Noord-Nederlands kampioenschap C en D junioren. Bij de C-junioren was er een midden-lange afstand, de 800 meter. Jonine Hofstra uit Appelscha pakte door een sterk eindschot het brons. De eerste jaars C-junior verbeterde haar persoonlijk record met 3 seconden naar 2.40,58 minuten.

B-junior Marlo Post uit Appelscha trof het qua tegenstand niet in zijn serie. Solo liep hij de 800 meter in een nieuw persoonlijk record 2.12,89 minuten, een verbetering van 6 seconden.

Vrouwen uit Ravenswoud doen mee aan Beer Lovers Marathon

Neel van Mourik en Frouwkje Herder uit Ravenswoud liepen zondag 4 juni mee met de Beer Lovers Marathon in Luik.

Dit is een recreatieve marathon die nu voor de tweede keer georganiseerd werd tijdens een groot bierfestival in Luik. De marathon heeft elk jaar een ander thema, dit jaar was het groente en fruit. Veel lopers doen verkleed mee aan deze marathon, die vooral bedoeld is om te genieten van parcours, hapjes en drankjes en de vele muziekbandjes langs het parcours. Elke verzorgingspost heeft zijn eigen speciaal bier en lekkere hapjes, maar daarnaast ook water en fruit. Het is een zwaar parcours door de vele hoogteverschillen in de stad met o.a. trappen. Herder finishte in 5:07 uur en Van Mourik in 5:19 uur.