Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo maakt goede rentree

Jessica Oosterloo uit Appelscha maakte een goede rentree tijdens het Noordelijk kampioenschap 10 km weg in Drachten. De Invictus-atlete werd totaal derde in 37.12 minuten en pakte zilver op het Noordelijk kampioenschap.

Oosterloo raakte twee maanden geleden geblesseerd tijdens de internationale halve marathon van Egmond, in een periode dat de atlete volop in de belangstelling stond. Een aantal weken terug moest zij langs de kant toekijken tijdens een internationale wedstrijd in het Zuid-Franse Cannes waar zij graag had willen presteren.

Blessurevrij

Afgelopen weekend, na een paar weken blessurevrij, moest de stap weer worden gemaakt naar de top. De Veneboerloop tevens het Noordelijk kampioenschap was voor Oosterloo niet meer dan een test. Zij kon haar titel niet prolongeren, die zij al vier jaar achtereenvolgens had, maar zij liep blessurevrij en de laatste 3 kilometers waren loodzwaar waardoor zij veel tijd verloor. De Invictus-atlete werd totaal derde in 37.12 minuten en pakte zilver op het Noordelijk kampioenschap. Oosterloo: 'De benen zaten gelijk al vol maar ik ben op dit moment tevreden over het resultaat'.

Venloop komt te vroeg

Over twee weken zou Oosterloo aan de start staan voor de Internationale Venloop, waar zij twee jaar geleden doorbrak, maar de halve marathon komt voor Oosterloo te vroeg. De Appelschaaster richt zich nu op een sterke internationale 5 km wedstrijd in Duitsland een week later.

Siem Hiemstra uit Appelscha behaalde een 5e plaats bij de mannen 50+. Hij noteerde een tijd van 39.50 minuten. Jappie Doller uit Oosterwolde werd zevende in 41.51 minuten. Op de 5 km werd Onno Hiemstra uit Appelscha negende in 19.22 minuten.

Ilse Rooks wint 5 km Nacht van Groningen

Ilse Rooks uit Elsloo heeft tijdens de Nacht van Groningen de 5 km bij de junioren gewonnen. De Invictus-atlete, die een paar weken daarvoor op het NK indoor zevende werd op de 3 km Junioren A, liep een ontspannen race in 19.45 minuten.

 

Ellen Jansen uit Groningen, in het verleden wonend in Oldeberkoop, werd bij de dames tweede in 18.08 minuten. Ze kwam 13 seconden te kort voor de overwinning.

Thom Klein uit Appelscha had gehoopt op een persoonlijk record maar kwam 8 seconden te kort: 17.54 minuten.

Tweede plek voor Klaas Jan Hofstra

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha is in de eerste oriëntatiewedstrijd van de Nationale competitie in het lastige gebied Berkenheuvel tussen Oude Willem en Diever als tweede bij de mannen 50+ geëindigd. Hofstra verloor in het begin bij een post vele minuten, maar liep daarna een vlekkeloze race en hield de schade beperkt op de winnaar.

Op 1 oktober is de eerstvolgende oriëntatiewedstrijd in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Nederlands kampioenschap Middle Distance. De wedstrijd wordt gehouden in de omgeving van de Kale Duinen.