Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Gerko Floor loopt zijn beste trappenloop

Gerko Floor liep tijdens de Wereldbekerwedstrijd trappenloop, en tevens de finale van het Duits kampioenschap in Münster, zijn beste resultaat ooit door als dertiende te eindigen.

Tijdens de kwalificatie over achttien verdiepingen in een glazen trappenhuis noteerde de Appelschaster atleet de zestiende tijd.

Meer Invictusatleten doen mee

Ook andere Invictusatleten deden mee aan de trappenloop. Jonine Hofstra (13) liep verrassend de veertiende tijd. Ook Jurrien Rijlaarsdam (18) en Klaas Jan Hofstra kwalificeerden zich bij de beste 128. Daarna werd het elke keer een afvalrace waarbij Rijlaarsdam zich netjes bij de eerste 64 schaarde en Klaas Jan net iets te kort kwam.

Gerko en Jonine plaatsen zich vrij gemakkelijk bij de laatste 32. Daarna trof Jonine het niet, zij zette knap een zevende tijd neer maar haar concurrente die 3 seconden eerder startte noteerde verrassend een vierde tijd en zo viel de jongste atlete af en moest genoegen met een achttiende plaats.

Gerko Floor tegen de nummer 4 van de Wereldranglijst

Gerko kwam wel een ronde verder en moest daarna tegen de Tsjech Macecek, de nummer 4 van de Wereldranglijst. Gerko ging voortvarend van start maar Macecek die 3 seconden daarna startte was een maatje te groot voor Floor, die hierdoor een plaats bij de laatste acht kon vergeten.

Jessica is derde Nederlandse op 4 Mijl in Groningen

Invictusatlete Jessica Oosterloo uit Appelscha heeft voor het eerst bij de dames een podiumplaats behaald tijdens de 4 Mijl in Groningen door als derde Nederlandse te finishen.

Oosterloo die na de halve marathon de week daarvoor even wat rustig aan deed voelde zich net als in Breda vrij sterk. Oosterloo zette een strakke race neer.

Negende in totaal

Vlak voor het viaduct miste zij even de aansluiting met de tweede Nederlandse maar het gat werd daarna niet groter. Met een heel tevreden gevoel finishte Oosterloo de ruim 6,4 km in 21.49 minuten en werd daarmee totaal negende.

Invictusjeugd loopt goede races

Ook de Invictusjeugd Jacco Joustra uit Oosterwolde en Thom Klein uit Appelscha liepen een goede race en waren maar liefst een minuut sneller dan vorig jaar. Joustra noteerde 22.09 min. en Klein 23.28 min.
Ook Ilse Rooks uit Elsloo liep sneller dan ooit op de 4 mijl: 25.33 min.

 Oosterloo kampt met fysieke malheur


Jessica Oosterloo liep op de halve marathon van de Internationale Singelloop in Breda naar een zevende plaats en was daarmee de tweede Nederlandse. De Invictus-atlete uit Appelscha had onderweg een aantal keren behoorlijk last van haar maag, waarschijnlijk veroorzaakt door de regen die met bakken uit de hemel viel tussen de drie en vijf kilometer. Ook de sportdrank viel niet goed. Oosterloo moest bijna opgeven, maar zette door en liep een tijd 1.18,19.

Ilse Rooks uit Elsloo werd derde op de vijf kilometer tijdens de Bikkelloop in Zuidwolde. Rooks ging te voortvarend van start en moest dat later bekopen. Ze liep 19.15. Jurrien Rijlaarsdam liep 17.35, terwijl Mario Post niet voluit ging en een tijd van 18.23 noteerde. De Invictus-mannen boven de 50+ Cor Ton en Theo Groenendijk liepen op de 10 kilometer respectievelijk 39.44 en 40.07.

Trom Klein liep in Groningen een baanwedstrijd over 1500 meter in 4.48,47.

Alienka Huft werd tijdens het Rondje Lindewijk in Wolvega over 8 kilometer tweede in 35.54. Marloes Kremer eindigde als derde in 38.54.

 Alinda ten Hoor wordt tweede op Bikkelrun


Alinda ten hoor is op de Bikkelrun in Leeuwarden tweede geworden. De wedstrijd was ongeveer twaalf kilometer lang met 35 hindernissen. Er werd gestart met een swingover, waarbij er een autoband meegenomen moest worden over de balk heen. Alinda kwam hier als tweede dame door. In de eerste paar kilometer was er een duidelijke koploopster, maar daar achter liepen vier dames dicht bij elkaar. Alinda kwam als zesde in het trainingsbosje. Door goed en snel klimwerk klom ze naar de tweede plek. Ze liep daarna steeds verder weg bij haar concurrentes. De
hindernissen gingen goed, het lopen was soms zwaar. Bij de elfstedenhindernis kende Alinda een kleine dip en de nummer drie dicht bij. Met nog drie kilometer tot de finish zette Alinda nog eenmaal aan. Ze kwam de voorlaatste combinatie snel door. De eindhindernis was niet zo moeilijk en Alinda finishte in 2.03.03 als tweede. Het verschil met de winnares was zes minuten. Alinda: 'Dat is een vrij groot verschil, maar op de volgende run gaan we het weer proberen: Zondag 23 oktober is de volgende wedstrijd in Neede. Ook Tjerkje ten Hoor doet dan weer mee.