Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

wiezoloopJessica Oosterloo snelt naar tweede plaats

Jessica Oosterloo en Yonine Hofstra maakten een sterke indruk tijdens de drukbezochte Internationale Wiezoloop in Wierden.

Jessica Oosterloo had Gerko Floor als haas om nog een poging te doen voor een scherpe tijd op de 10 kilometer. In het begin leek het erop dat Oosterloo in een vierde positie niet goed liep, maar halverwege moest Floor Oosterloo laten gaan. Oosterloo zette op dat moment de gang erin, ging de Belgische Hannah Vandenbussche, die op het laatste moment haar ticket voor de Olympische Spelen in Rio verspeelde, voorbij en ook Jamie van Lieshout, die vorige week nog deelnam aan het Europees kampioenschap in Amsterdam, kon de Invictus-atlete niet meer bijhouden.

Niet al te snelle tijd

De Belgische Veerle Dejaeghere, die wel naar de Olympische Spelen gaat, kon Oosterloo niet pakken. Oosterloo werd tweede in een niet al te snelle tijd van 35.12, maar bij alle toppers vielen de tijden behoorlijk tegen. Gerko Floor liep de wedstrijd wel uit in 36.06 min, maar maakte geen fitte indruk.

Ilse Rooks

Ilse Rooks uit Elsloo werd ook gehaast. Haar vriend Rowan Veenhuizen zorgde voor een vlakke race. De 17-jarige Rooks finishte in 41.58, een nieuw persoonlijk record met een verbetering van meer dan twee minuten.

Yonine Hofstra

Yonine Hofstra won bij de meisjes 13 tot en met 16 jaar. De 13-jarige Invictus atlete liep op het 2,5 kilometer parcours de snelste tijd sinds de verandering van het parcours in 2010: 9.24.