Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Susan wint zuur zilver

Susan van Weperen uit Oosterwolde pakte met wilskracht zilver op het Nederlands kampioenschap op de 1500 meter bij de A junioren in Breda.susan nk breda

Maar die zwaarbevochten medaille kreeg een nare bijsmaak. De atlete uit Oosterwolde raakte tijdens de wedstrijd behoorlijk geblesseerd.

In de finale stonden alle favorieten op midden en lange afstand aan de start. De eerste 900 meter begon langzaam totdat Veerle Bakker een behoorlijke versnelling plaatste. Susan reageerde, kreeg twee atletes mee waaronder de Europese jeugdkampioen van vorig jaar. Susan kwam dichterbij Veerle Bakker die de laatste jaren op kampioenschappen onverslaanbaar is, maar het gat bleek iets te groot voor de overwinning. Op 150 meter voor de finish was Susan wel los van de twee atletes achter haar en behaalde zilver in een nog vrij snelle tijd van 4.37,10 min.

Na afloop kon Susan nauwelijks lopen en had behoorlijk veel pijn en moest ook de prijsuitreiking aan haar voorbij laten gaan. Waarschijnlijk een spierscheuring door verkramping maar de precieze diagnose wordt in het ziekenhuis verder onderzocht. Voor Susan begint het veldloopseizoen in Amerika al over twee maanden.

Invictus had met Ilse Rooks uit Elsloo nog een atlete in de finale. Rooks kwam bij de junioren B op de 3 km uit waar 20 atletes in de finale aan de start stonden. Rooks begon rustig en naarmate de wedstrijd vorderde liep zij naar een groepje voor haar en nam de koppositie over.

De laatste 200 meter werd er versneld en een aantal atletes gingen over Ilse heen die als zestiende finishte en haar persoonlijk record met een dikke 20 seconden in 10.56,75 min. verbeterde.
Justin Postma uit Oosterwolde van AV Impala lukte het niet om de finale op de 800 meter bij de A junioren te bereiken. Postma werd zevende in zijn serie in 2.01,32 min.

De Ronde van de Blesse leverde overall overwinningen op voor Siem Hiemstra uit Appelscha en Alienka Huft uit Oldeberkoop. Hiemstra liep de 10,5 km op het zware parcours met veel onverharde en natte paden in 42.18 min. en Huft noteerde een tijd van 48.15 min..Adrie Hartholt uit Appelscha werd tweede bij de dames 50+ in 52.55 min.. Overige uitslagen Invictus atleten : 16,1 km Paul Kromkamp 1.11,47 uur, Anne Rooks 1.32,00 uur ; 10 km Henk Popken 52,04 min., Lieuwe Dijkstra 54,14 min., Aly Prins 1.01,28 uur.