Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Sterke Jessica Oosterloo moet alleen Keniaanse voor zich dulden

Jessica Oosterloo liep haar snelste '8 van Drachten' ooit, maar moest de sterke Keniaanse Jebet voor laten gaan.
Oosterloo liep met een groepje mannen, waaronder Gerko Floor, een vlakke race. In de laatste kilometer, met daarin een viaduct, werd het even zwaar voor Oosterloo, die niet meer goed herstelde. Toch liep ze een tijd van 27.13.

Kleine minuut achterstand

De Invictus atlete was daarmee over de acht kilometer liefst een minuut sneller dan vorig jaar. Ze had een kleine minuut achterstand op Jebet. In het vroege voorjaar, tijdens de sterk bezette '8 van Apeldoorn' had Oosterloo bijna twee jessica alindaminuten achterstand op de Keniaanse, die toen ook won.
Siem Hiemstra uit Appelscha werd derde bij de mannen 50+. Hiemstra liep ruim onder zijn doelstelling van dertig minuten: 29.17. Overige resultaten: Gerko Floor 26.53, Jacco Joustra 28.27, Onno Hiemstra 32.26, Jan Driessen 34.11, Lourens Lenssen 37.37 en Jack van Rozen 38.34.

KLaas Jan Hofstra prolongeert nationale titel

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha is in Eindhoven opnieuw Nederlands kampioen sprint oriëntatie geworden.
Hofstra, die nog steeds in de top 3 op de Ranking overall staat, was de grote favoriet in de klasse mannen 50+. Hij kon zijn favorietenrol waarmaken, maar het ging in het begin voor Hofstr

a niet vlekkeloos op een parcours met een heel hoog technisch niveau en een chip van de organisatie waar hij nog nooit mee had gewerkt.
Hofstra zette met 21.35 de snelste tijd neer. Het NK was voor Hofstra het belangrijkste tussenstation richting het WK volgend voorjaar.

Wedstrijd in Appelscha

Eind oktober wordt er in Appelscha een groot internationaal oriëntatie evenement gehouden. Hofstra kon de wedstrijdcommissie overtuigen om gebruik te maken van het viaduct over de N381. De kans is groot dat er ook een sprintoriëntatie komt op camping RCN De Roggeberg, dat tevens als centrale locatie wordt gebruikt.

Alinda ten Hoor beleeft primeur in Harreveld

Alinda ten Hoor heeft voor het eerst het eindklassement van een survival gewonnen.
In Harreveld vond zondag de ontknoping plaats van het survivalseizoen. Onder goede weersomstandigheden werd in alle circuits gestreden om het podium. Alinda en Tjerkje ten Hoor liepen beiden de RUC run, over een afstand van veertien kilometer met veertig hindernissen.

Constant

Alinda had voorafgaand aan de laatste wedstrijd slechts een ruime minuut voorsprong op haar concurrente. De inwoonster van Fochteloo ging hard van start om te voorkomen dat ze moest wachten bij hindernissen. Het tempo ging na een kilometer wat omlaag, waardoor Alinda werd bijgehaald. Het lopen bleef constant gaan, evenals het klimmen, maar ook haar grootste concurrente haalde Alinda bij.

Zware wedstrijd

Bij het boogschieten sloeg Alinda opnieuw een gat. Ze lag op dat moment tweede. Naarmate de run vorderde, werd het gaatje met haar concurrente voor de eindoverwinning steeds kleiner, maar Alinda hield het hoofd koel. Ze eindigde als tweede in 1.43.25 en pakte de eindzege. Alinda: 'Het was een zware wedstrijd, waarin echt hard werd gelopen. Ik ben behoorlijk diep gegaan, maar dat heeft me ook zeker wat opgeleverd.'

Sloothindernis

Voor Tjerkje was het doel om haar zesde plek vast te houden. Ze ging snel van start en bij de eerste sloothindernis haalde ze vijf dames in. Halverwege de run zakte het looptempo, maar de hindernissen gingen allemaal goed. In de laatste kilometer kreeg Tjerkje het zwaar met klimmen. Ze viel uit de korte touwtjes in het water, maar slaagde bij de tweede poging wel. Ook in de slothindernis viel ze twee keer, maar ze luidde de bel na 2.12.50. Dit was negen minuten sneller dan vorig jaar. 'Ik merk wel dat mijn looptempo omhoog is gegaan', zei Tjerkje na afloop.

Ultra-run

Op 8, 9 en 10 juli doen de zussen mee met de ultra run. Dit is een driedaagse survival, die van Leeuwarden naar Beltrum voert. Er wordt gestreden in teamverband per vereniging. In totaal veertig teams gaan de uitdaging aan.

D'run Doetinchem

Kirsten Nienhuis werd 6e in deze stadsloop over 10 km in Doetinchem zij finishte in een tijd van 45:16 min. Janneke Nienhuis liep 46:45 min en werd 9e.

Merel en Leonie Nienhuis liepen de 5 km colour run mee van deze loop werden de tijden niet geregistreerd.