Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Adriaan Huisman wint Bedumer Bosloop

Adriaan Huisman uit Oosterwolde heeft de 10 kilometer bij de Bedumer Bosloop gewonnen bij de mannen 50-plus.

De Invictus-atleet liep de race in een keurige tijd van 38.12 minuten.

Jessica Oosterloo pakt Noordelijke titel

Ondanks dat Jessica Oosterloo uit Appelscha een nieuwe toptijd tijdens de 5 mijl Cascaderun in Hoogeveen noteerde, was het niet voldoende voor de overwinning. Wel pakte de Invictus-atlete de Noordelijke titel.

Na de halve marathon in Berlijn was het even de vraag hoe Oosterloo in Hoogeveen zou presteren. Vanaf de start liep ze met Gerko Floor mee. De Keniaanse Kepyogei had gelijk al een voorsprong opgebouwd. Oosterloo en Floor liepen een regelmatige race met kilometertijden rond de 3.20 minuten per kilometer. Op een gegeven moment naderde het duo de Keniaanse, alleen had Oosterloo geen kracht genoeg om er naar toe te lopen.

Gas terugnemen

Met een doorkomst van de 5 kilometer in een tijd van ruim onder de 17 minuten moest Oosterloo tussen de 5 en 6 kilometer even wat gas terug nemen en er ontstond een gaatje met Floor die vervolgens zijn eigen race volgde. Oosterloo herpakte zich na 6 kilometer en finishte als tweede over de ruim 8 km in een nieuw persoonlijk record van 27.40 minuten.

Ondanks dat Oosterloo 19 seconden sneller was dan vorig jaar, toen zij verrassend een Keniaanse versloeg en won, was deze Keniaanse Kepyogei iets te sterk voor Oosterloo. Floor finishte 15 seconden voor Oosterloo.

Duizenden deelnemers

Van de duizenden deelnemers waren er meer Invictus-atleten die voorin eindigden. Jacco Joustra uit Oosterwolde haalde zijn doelstelling onder de 29.30 minuten: 29.22 minuten. Thom Klein uit Appelscha en Jurrien Rijlaarsdam uit Oosterwolde liepen gezamenlijk op en noteerden respectievelijk 30.19 minuten en 30.22 minuten. Onno Hiemstra uit Appelscha noteerde 33.11 minuten.

Naast de 5 mijl was er ook een 10 mijl, waar Alienka Huft Brandsma uit Oldeberkoop bij de dames 35+ verrassend als derde eindigde. Door de vele deelnemers kwam zij dit later pas tot de ontdekking. Ondanks dat zij last had van hooikoorts liep zij de ruim 16 kilometer in 1.13,10 uur. Siem Hiemstra uit Appelscha, die een paar dagen daarvoor nog door de rug was gegaan, liep ondanks dat een keurige tijd van 1.03,59 minuten. Zowel Alienka als Siem liepen in het team van de politie en waren allebei eerste.

Overige uitslagen: 5 Mijl : Mieke De Vries 44.58 min., Petra Werkman 44.59 min. ; 10 Mijl Albert van Duinen 1.15,40 uur, Corrie Vlasma-de Haas 1.33,03 uur, Janny Blomsma 1.37,31 uur.

Rob Lenssen en Lieuwe Dijkstra liepen eerste marathon in Enschede

Afgelopen weekend liepen een aantal Invictusleden weer de marathon afstand. In de Enschede Marathon stonden vier leden aan de start en van deze vier lopers liepen Rob Lenssen en Lieuwe Dijkstra hun eerste marathon. Rob Lenssen finishte in een tijd van 3:31:34 uur en Lieuwe Dijkstra in 4:12:46 uur. Beide lopers waren goed voorbereid en liepen met weinig verval deze eerste marathon. Overige tijden Theo Groenendijk 3:20:34 uur en Adrie Hartholt 3:54:31 uur. Henk Popken liep in Enschede de halve marathon in een tijd van 1:47:59 uur.

In de marathon van Zeeuws Vlaanderen finishte Frouwkje Herder in een tijd van 4:50:17 uur en Neel van Mourik in 5:19:29 uur.