Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Oosterloo snel in Berlijn

Halve Marathon Berlijn

Invictus atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha liep haar eerste grote internationale hardloopwedstrijd, de halve marathon van Berlijn, in een verdienstelijke tijd van 1.17,06 uur en eindigde daarmee in het sterke veld als vijftiende.
Oosterloo startte snel, net als de anderen, kwam bij het 5 kilometerpunt door in 17.35 min., terwijl haar schema 17.55 min aangaf, ook de tien kilometer van 35.28 min. was Oosterloo nog ver onder een schema van 1.16 uur. De tweede helft van de race was pittig met veel wind tegen. Bij Oosterloo zaten er wat mindere kilometers bij. Met een eindtijd van 1.17,06 uur, 38 seconden boven haar PR, mag de Invictus atlete tevreden zijn. Door nog meer ervaring op te bouwen en beter in te delen op de lange afstand, zit er voor Oosterloo nog ruime progressie in.

Asserstadsloopkj teake

Teake Kerckhoffs uit Appelscha maakte een sterk debuut na 5 jaar. Na een lange blessure liep de bijna 47 jarige atleet in Assen de 10 km in een snelle tijd van 35.27 min..
Het was de bedoeling dat Klaas Jan Hofstra 5 km met hem mee zou lopen. Vlak voor de wedstrijd werd net als in Stadskanaal het parcours gewijzigd en kon het parcours van de 5 en 10 kilometer niet meer gecombineerd worden waardoor de 5 en 10 km lopers apart moesten startten, waardoor de opzet niet door ging. Dat Kerckhoffs zo sterk zou lopen mag als een verrassing worden genoemd, hij werd derde overall en was eerste in zijn categorie bij de mannen 45+. Hofstra, nog wat vermoeid, besloot maar mee te doen aan de ruim 5 km en finishte overall als tweede in 18.42 min..

Raitdaiprun en Legiorun

In Sauwerd tijdens de Raitdaiprun won Floor de ruim 5 km wedstrijd. Floor die ook als training liep, in zijn eigen werkomgeving, noteerde een tijd van 18.12 min.. Invictus atleet Rink Post uit Appelscha pakte ook een podiumplaats door overall als derde in 19.54 min. te finishen.
Adriaan Huisman uit Oosterwolde begint wat beter in vorm te komen. Huisman werd tijdens de 10 km Legio run in Grootegast tweede bij de mannen 50+ in een tijd van 38.24 min..
Ineke Ligthart, niet verwacht dat zij kon startten aan de triatlon ( 5 km lopen, 25 km fietsen, 2 km kanoën ) in Loon, werd bij de dames vierde in 1.40,12 uur en mistte doordat de ketting er af viel het podium.