Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictus-atleten lopen razendsnel de trap op

trappenlooprace almere 20160401 winnaarsInvictus was succesvol tijdens de wereldbekerwedstrijd trappenloop in Almere.

De dag voor Invictus begon uitstekend met de Kids Tower Challenge. Zowel Marlo Post als Yonine Hofstra, beiden uit Appelscha, wonnen.

De wereldbekerwedstrijd bestond uit een afdaling van 250 meter naar de vierde benedenverdieping van een parkeergarage, om vervolgens 32 verdiepingen omhoog te gaan. Gerko Floor, die zich maanden op dit evenement had voorbereid, liep een goede race en finishte als tiende in 3.49. Hij finishte voor het eerst voor Nederlands kampioen Jeroen Vochteloo, die dezelfde tijd kreeg als Floor. Vochteloo werd elfde. Klaas Jan Hofstra, die kort voor de wedstrijd nog in de tv studio zat als promotor van het Nederlandse trappenlopen, liep als oudste elitedeelnemer 4.35.

Ineke Ligthart won zeer verrassend bij de dames in 5.39. Ook was er een top-10 klassering voor een aantal Invictus atleten. Thom Klein werd verrassend vijfde in 4.30, op een aantal seconden achterstand van de winnaar. Jurrien Rijlaarsdam eindigde als zevende in 4.44 en Jacco Joustra werd tiende in 5.05.