Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo loopt officieus persoonlijk record op 10 km

Invictus-atlete Jessica Oosterloo uit Appelscha liep op Paasmaandag haar snelste race ooit op de 10 km. Maar de afstand van de Internationale Klap tot Klaploop in Stadskanaal was 420 meter langer en dus geen officiële toptijd op de 10 km.

Parcours omgelegd wegens brand

Tien minuten voor de start kregen de atleten te horen dat er een omlegging in het parcours zou zitten in verband met een brand van zaterdagavond in een leegstaande pand, die maandagochtend door de harde wind weer begon aan te klaptotklapwakkeren. Voor de topatleten kwam dit als een verrassing, want het parcours had volgens hun makkelijk aangepast kunnen worden door het naar voren te verleggen zodat de atleten precies 10 km konden lopen.

Sterkst bezette wedstrijd Noord Nederland

De Klap tot Klaploop is op de 4 Mijl van Groningen na, de sterkst bezette wedstrijd van Noord Nederland. Jessica Oosterloo liep als laatste test voordat zij afreist naar Berlijn waar zij komend weekend de halve marathon gaat lopen.

Jessica kon zich op tijd herpakken

Oosterloo was even voor de start teleurgesteld dat de afstand langer zou worden maar kon zich gelukkig op tijd herpakken. Een paar weken geleden in Drachten liepen de tijden van Oosterloo de laatste kilometers nog op, nu liep zij een constantere race met alleen maar tijden ruim onder de 3.30 minuten per kilometer. Op het tien kilometerpunt noteerde Oosterloo een tijd van ongeveer 34.03 min (officieus ), terwijl haar persoonlijk record 34.50 minuten is.

Jessica finisht als derde

Als derde dame finishte Oosterloo over de 10,42 km in 35.25 minuten, een kleine halve minuut achter de Keniaanse winnares Kipyogei. Ondanks een zeer snelle tijd bleef bij een tevreden Oosterloo de grote blijdschap uit. Haar trainer Klaas Jan Hofstra, die zelf ook mee liep en in 39.57 minuten als vijfde bij de mannen 50+ nog in de prijzen viel, kan het wel voorstellen. 'Jessica's vorm was de laatste weken groeiende, ze maakt wederom progressie en bij goede uitnodigingen zijn tijden van persoonlijke records erg belangrijk, dat zie je bij haar tijd op de halve marathon'.

Team uitgebreid met masseur

De afgelopen weken is het team uitgebreid met masseur Huub Smid uit Appelscha. Smid die zelf ook ervaring heeft met topsport (tafeltennis ) zal een aanwinst zijn.

Rink Post uit Appelscha noteerde een tijd van 42.02 minuten, terwijl Jack van Rozen een tijd van 50.50 minuten op de klokken zette.

Jacco Joustra tevreden

Jacco Joustra uit Oosterwolde liep afgelopen zaterdag de 4 Mijl Astrea Run in Groningen. Wederom miste Joustra net een podiumplaats door als vierde in 23.55 minuten te finishen. Toch was Joustra tevreden door zich te kwalificeren voor de Batavierenrace.