Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten zijn op weg naar NK cross

Tijdens de zware 5,2 kilometer lange Bovenbergcross in Markelo stonden de beste jeugdatleten van het oosten van het land aan de start.

Over een week is namelijk het NK cross in hun eigen regio. Ook A-junior Susan van Weperen uit Oosterwolde en B-junior Ilse Rooks uit Elsloo deden mee, om als training nog wat wedstrijdkilometers te maken. Op het NK zijn de afstanden bij de jeugd een stuk langer geworden.

Ontspannen race

Susan, die graag het NK cross wil lopen, ging niet voluit, liep een ontspannen race en finishte als tweede op 27 seconden achter haar concurrent Ellen van der Kolk. Ze noteerde 20.37. Ilse Rooks leek ook ontspannen op een derde plaats bij de dames af te gaan, maar werd op de laatste meters verras door Sanne Averesch, die haar voorbij ging. Beiden noteerden een tijd van 22.12.