Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Invictus-atleten op het podium

Enkele Invictus-atleten behaalden het weekend podiumplaatsen.

De jeugdige Ilse Rooks uit Elsloo won wederom een wedstrijd, dit maal de 4 km Hondsrugcross bij de dames in Emmen. Rooks noteerde op het loodzware parcours een tijd van 17.36 min.
Ook de jeugdige Marlo Post uit Appelscha liep een goede cross en werd derde bij de mannen in 17.14 min. Rink Post pakte ook een derde plek bij de mannen 40+ in 18.21 min.
Jeroen Vochteloo uit Oosterwolde was de snelste loper bij de duathlon sprint in Heerenveen en won bij de duo's. Op de lange afstand was er een derde plaats voor het duo Petra Mulder en Arie de Jong uit Oosterwolde.
Theo Groenendijk uit Ravenswoud won de 15,2 km Hunebedloop in Havelte bij de mannen 50+. Groenendijk die een paar honderd meters verkeerd liep noteerde onder zeer nattige omstandigheden een tijd van 1.03,17 min.. Adrie Hartholt uit Appelscha werd tweede bij de dames 40+ in 1.16,49 uur.
A junior Susan van Weperen uit Oosterwolde werd achtste tijdens de Internationale  Mastboscross in Breda. Van Weperen, weer helemaal hersteld, maar wel een achterstand in trainingsarbeid, liep de 5,4 km in zeer modderige omstandigheden in een keurige tijd van 21.40 min., normaal gesproken goed voor een podiumplaats.
Overige uitslagen 15,2 km Hunebedloop: Wiebe de Vries 1.10,50 uur, Rob Lensen 1.16,49 uur, Lieuwe Dijkstra 1.17,03 uur, Albert Zijlstra 1.21,57 uur, Teake van der Wal 1.22,06 uur, Henk Popken 1.24,22 uur, Jack van Rozen 1.25,32 uur, Jolanda Postel 1.26,11 uur, Jelte Nijholt 1.42,17 uur ; 7,5 km Ella van den Berg 46,16 min.

Atleten Invictus zijn dupe van diefstal

Oosterwolde - Tijdens de looptraining van loopsportvereniging Invictus is dinsdagavond trainingskleding gestolen.

Terwijl de lopers aan het trainen waren bij zorgcentrum Rikkingahof in Oosterwolde en hun kleding op een vast punt hadden neergelegd, is in zeer korte tijd rond 20.30 uur de kleding weggehaald. Het gaat om kleding met de opdruk van Invictus en sponsor Verhoeve groen.

Atleten Invictus lopen vooraan 

Oosterwolde - Op diverse wedstrijden liepen de atleten van Invictus met de besten mee.

Zo werd Ilse Rooks uit Elsloo bij de jeugd Drents crosskampioen. Tijdens de Broekstreker Veldloop in Ekehaar won zij bij de meisjes tot en met 17 jaar het open jeugdcross kampioenschap van Drenthe. Rooks noteerde een tijd van 21.41 over de loodzware 4400 meter. Marlo Post uit Appelscha liep ook een goede race en pakte het brons bij de jongens. Post finishte in 20.56.

Van Weperen loopt goed ondanks blessure

De 17-jarige A-junior Susan van Weperen uit Oosterwolde deed mee aan de internationale Abdijcross in Kerkrade. Van Weperen, die tijdens de Sylvestercross een spierblessure opliep en de laatste weken niet optimaal kon trainen, liep toch een goede race. Ze finishte uiteindelijk als vijfde in 21.14 over 5200 meter met veel hoogteverschillen. Van Weperen staat op dit moment derde in de nationale crosscompetitie.

kj orientOriëntatieloop

Klaas Jan Hofstra uit Appelscha kwam zestien seconden te kort voor de overwinning van een oriëntatieloop. Hofstra klokte een tijd van 1.03,21. Rink Post uit Appelscha werd overall derde en eerste bij de mannen 55+ bij een internationale wedstrijd in Key West Florida. Post liep na een lange blessureperiode de vijf kilometer in 20.11.

Atletes beginnen nieuw jaar prima

Appelscha - Invictus-atletes Jessica Oosterloo en Susan van Weperen gingen in stijl het oude jaar uit.

Oosterloo liep op oudejaarsdag een nieuw parcoursrecord in Gorredijk, terwijl Van Weperen op datzelfde moment een topprestatie leverde in Soest.

Aan de Oliebollenloop in Gorredijk deden meer dan 1500 deelnemers aan mee. Op de tien kilometer had Oosterloo met Yasmin Hillebrink een behoorlijke tegenstandster. Oosterloo liep een sterke race, ging niet te hard van start, liep eerst in een groepje tegen de wind in en daarna kon haar grote concurrente het niet meer bijhouden.

Geen versnelling

De laatste kilometer kon Oosterloo niet echt meer versnellen om onder de 35 minuten te finishen. In een winnende tijd van 35.08 liep Oosterloo wederom een nieuw parcoursrecord. Ilse Rooks uit Elsloo werd op de vier mijl (6,4 kilometer) tweede achter Fleur Baljet. De 16-jarige Rooks finishte in 25.46.

Soesterduinen

Susan van Weperen uit Oosterwolde liep de internationale Sylvestercross in Soest. De A-junior presteerde uitstekend op het vier kilometer lange, zware parcours in de Soesterduinen. Van Weperen kon met de besten mee in het sterke veld. Op het eind kon de 17-jarige nog behoorlijk versnellen en twee atletes inhalen, waaronder de Europese jeugdkampioen op de drie kilometer. Van Weperen eindigde als vierde in 16.28.