Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jeroen Vochteloo en Susan van Weperen Nederlands kampioen trappenloop

trappen jeroen

Jeroen Vochteloo blinkt uit en Susan van Weperen verrast tijdens het Open Nederlands kampioen trappenloop in de Alphatoren in Enschede, beide Oosterwoldenaren werden Nederlands kampioen. Gerko Floor maakte het Invictus feest compleet door als tweede te eindigen. Het traplopen wordt Wereldwijd een steeds populairder sport, de voorinschrijving was nog niet gesloten toen het maximaal aantal deelnemers al bereikt was. Aan deze Open NK waren Wereldpunten te verdienen, zodat er ook een aantal buitenlandse toppers aan de start stonden.

Vochteloo kan zich als geen andere focussen op momenten dat het moet gebeuren. De voormalig meervoudig Nederlands junioren kampioen op de 800 meter, die twee jaar geleden definitief voor het traplopen koos, was ook tijdens de 28 verdiepingen met een totale hoogte van 101 meter een klasse apart. De Invictus atleet liep wederom als enige atleet onder de magische grens van twee minuten en verbeterde het parcoursrecord met een dikke anderhalve seconde naar 1.55,73 trappen susanmin.

Terwijl de meeste aandacht

naar Vochteloo ging pakte Gerko Floor de tweede plaats. Floor die ook wekelijks specifiek voor het traplopen traint en ook zijn focus op deze wedstrijd had gezet eindigde wel voor de Spaanse toploper Léopez. Een knappe prestatie van Floor die ook een goede tijd op de klokken zette van 2.04,87 min., terwijl Lépez 2.07,56 min, noteerde.

Susan Van Weperen maakte tijdens haar eerste trappenloop zoveel indruk dat zij het niet kon geloven dat zij de snelste tijd had genoteerd. Van Weperen liep een geweldige tijd van 2.31,57 min., nog geen seconde boven het parcoursrecord. Het Invictus talent versloeg niet alleen de recordhoudster maar ook een Duitse toploopster.

Er waren nog meer goede prestaties van de LSV Invictus. Zo was er een verrassing van de15 jarige Mario Post die als negende finishte in 2.28,27 min., gevolgd door Jacco Joustra 2.30,39 min. en Klaas Jan Hofstra 2.33,39 min., die ook een controlerende functie voor de Wereldbond Towerrunning had.

De jarige Jurrien Rijlaarsdam die 18 jaar werd liep ook een geweldige race alleen de tijdregistratie liet dat niet blijken. Vlak voor zijn start werd hij geïnterviewd door SBS 6 en is daardoor over de mat van de registratie gelopen. Zijn tijd liep al terwijl hij nog niet was gestart. De andere Invictus atleten: Thom Klein liep 2.53,88 min., Onno Hiemstra noteerde 2.58,87 min. en Siem Hiemstra 3.03,66 min.