Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jeroen Vochteloo snelt naar elfde plaatsjeroen gerko

Invictus-atleet Jeroen Vochteloo uit Oosterwolde eindigde wederom in de subtop van de wereldbekerwedstrijd traplopen.

In Münster, de Grand Prix of Germany, werd de laatste van de drie Grand Prix wedstrijden in Europa  gehouden. In een fraai decor op een plein met een volledig glazen trappenhuis met achttien verdiepingen en beeldschermen kon elke deelnemer makkelijk de wedstrijd volgen. De wedstrijd bestond uit een kwalificatie (128 atleten) en vervolgens een afvalrace.

Zowel Jeroen Vochteloo, Gerko Floor en Klaas Jan Hofstra kwalificeerden zich in de eerste ronde, waarbij Floor net een iets sneller was dan Vochteloo. Bij de afvalrace, liep de snelste tegen de langzaamste van de kwalificatie. De langzaamste kreeg drie seconden voorsprong. Zowel in de tweede als derde ronde kwamen Vochteloo en Floor verder, terwijl Hofstra moest afhaken.

In de vierde ronde om een plaats bij de eerste zestien moest Floor zijn meerdere erkennen en zich tevreden stellen met een 23e plaats, terwijl Vochteloo alles moest geven voor een plaats bij de beste zestien. In de vijfde ronde verloor Vochteloo van een Sloveen, om uiteindelijk als elfde te eindigen.

jess zuidlJessica Oosterloo blinkt uit in Zuidlaren

Jessica Oosterloo uit Appelscha schitterde tijdens de Zuidlaardermarktloop in Zuidlaren.

Door de kou en de hoge luchtvochtigheid liep Oosterloo in het begin een zware race met de Ethiopische Tekle in haar kielzog. Halverwege de tien kilometer ontstond een gaatje met de Ethiopische. Oosterloo had nog een heel goed eindschot. Ze won min 35.31 en verbeterde haar eigen parcoursrecord van vorig jaar.

Op de 5 kilometer liep de 17-jarige Susan van Weperen de eerste kilometers heel goed, maar daarna kreeg ze het ineens erg benauwd door de hoge luchtvochtigheid. Op de laatste 1500 meter sloot de 16-jarige Ilse Rooks aan, om vervolgens samen naar de finish te lopen. Susan had een beter eindschot en finishte als tweede bij de dames in 18.59. Ilse Rooks won bij de meisjes tot en met 16 jaar in een nieuw persoonlijk record van 19.04, een verbetering van haar p.r. met meer dan een halve minuut.

De 15-jarige Marlo Post liep ook de vijf kilometer. Ook Post boekt progressie door een persoonlijk record in 19.08 te lopen. Hiermee werd hij derde bij de jongens tot en met 16 jaar.