Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo eindigt in top tien

Invictus-atlete Jessica Oosterloo is tijdens de 4 Mijl van Groningen voor het eerst in de top 10 geëindigd.jess 4mijl

Oosterloo liep in tegenstelling tot de afgelopen weken een sterke wedstrijd. Bij het 5 kilometerpunt kwam Oosterloo door in 16.52, om vervolgens na 6,4 kilometer in 21.52 te finishen. Daarmee was Oosterloo de vierde Nederlandse.

Bij de wedstrijd liepen een aantal Invictus-atleten mee. Jacco Joustra uit Oosterwolde liep 23.04. Ook Thom Klein uit Appelscha presteerde goed in 24.28. Jack van Rozen noteerde 30.16. Susan van Weperen liep als training mee. Ze moest heel veel mensen inhalen, maar werd tweede op de jeugdloop tot 18 jaar in 25.19.

Hofstra mist post en wordt gediskwalificeerd

Klaas Jan Hofstra is er tijdens de Europese Spelen voor masters in Nice niet in geslaagd een derde medaille mee naar huis te nemen.

Hofstra nam tijdens de sprint oriëntatieloop night alle risico's en finishte in verre weg de snelste tijd. Al gauw bleek bij de registratie dat er iets niet klopte. Hofstra was een post vergeten en werd gediskwalificeerd.

Hofstra: 'Jammer, zeg maar gegokt en verloren. De race ging super. Op de kaart was het een lijn, waardoor ik ook nog eens vlak langs de gemiste post ben gelopen, wat hooguit tien seconden extra had gekost.'