Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten Invictus lopen vooraan

Susan van Weperen mocht zaterdagavond meedoen aan de Flame games in het Olympisch stadion in Amsterdam. De 1500 meter liep anders dan verwacht.

Een 800 meter loopster startte zo snel dat bij Van Weperen halverwege de energie op was. Ze finishte als vierde in 4.55,36.

Klaas Jan Hofstra

Cor Ton behaalde op de 10 kilometer Oranjeloop in Nieuwleusen een tweede plaats bij de mannen 50+ in 38.46. Klaas Jan Hofstra eindigde op de eerste competitiewedstrijd oriëntatielopen in Punthorst als tweede bij de masters. Door het slechte weer leek het wel op een survival-modderrun en kwam het op fijn oriënteren aan. Ook de paden waren soms onherkenbaar. Hofstra liep 1.08,00.

Oosterloo wordt achtste

Jessica Oosterloo kende tijdens de sterk bezette internationale tien kilometer Ladies Run in Tilburg geen sterk optreden. De atlete kon tot drie kilometer meekomen, maar moest toen de kopgroep laten gaan en kwam alleen te lopen. Op het vijf kilometerpunt liep Oosterloo rond de 17.10, maar daarna werd het voor haar zwaar. Oosterloo finishte als achttiende in 35.53. Ze was daarmee de achtste Nederlandse.

Frouwkje Herder uit Ravenswoud werd derde tijdens de 52 kilometer Wisenttrail met start en finish in Ugchelen. Het onverharde parcours met in totaal 525 meter hoogtemeters liep Herder in 6.35,06. Neel van Mourik liep de zestien kilometer in 1.58,37.