Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Jessica Oosterloo wint 8 van Drachten

Drachten / Appelscha - Jessica Oosterloo uit Appelscha heeft wederom de 8 van Drachten gewonnen. De Invictus-atlete, die een paar weken een fikse verkoudheid had opgelopen, liep een zware race.

Gerko Floor, die zijn krachten moest sparen voor aankomend weekend liep met Oosterloo mee. Ondanks dat Oosterloo niet in vorm was liep zij de 8 kilometer tussen Beetsterzwaag en Drachten sneller dan ooit: 28.13 minuten. Floor, die in zeer goede doen is en klaar is voor een trappenloop-tour door Europa, finishte 4 seconden eerder dan Oosterloo.

Susan van Weperen wint in Annen

Terwijl Oosterloo in Drachten won, won Susan van Weperen uit Oosterwolde in Annen. Van Weperen, die zich voorbereidt voor het NK 5 kilometer, was tijdens de 5 km Hunzerun verreweg de snelste dame. De B-junior liep op het parcours, dat voor de helft onverhard was, een tijd van 19.26 minuten.

Uitslagen 8 van Drachten: Jurrien Rijlaarsdam 29.49 min., Siem Hiemstra 31.22 min., Jan Driessen 33.06 min., Roelof van der Heide 33.10 min., Onno Hiemstra 33.54 min., Jack van Rozen 38.46 min..

.