Skip to main content
  • Loopsport Vereniging Invictus
  • Loopsport Vereniging Invictus

Atleten eindigen op EK traplopen in top-10

EK traplopen1maandag 23 juni 2014 Oosterwolde - Jeroen Vochteloo uit Oosterwolde heeft tijdens de derde race, de finale in Bratislava, voor het Europees kampioenschap traplopen een uitstekende prestatie geleverd door als tiende te finishen.

Zowel Vochteloo (mannen 20+) als Gerko Floor (mannen 30+) als Klaas Jan Hofstra (mannen 40+) deden het uitstekend door in hun categorie een top-10 plaats te veroveren.

Benauwd trappenhuis

Het EK traplopen werd in drie landen gehouden. Vrijdagavond in het Oostenrijkse Wenen was de Donauturm. Tijdens de eerste wedstrijd moest een hoogte van iets meer dan 150 meter worden bedwongen. Het werd een zware race, in een benauwd trappenhuis met vrij hoge en brede treden. Vochteloo werd 16e, Gerko Floor 24e en Klaas Jan Hofstra 39e.

De tweede wedstrijd in het Tsjechische Brno werd in een kantoorgebouw van ruim 110 meter hoog gehouden. Dit trappenhuis lag de Nederlanders het beste. Vochteloo eindigde als 17e, Floor als 21e en Hofstra als 34e.

Vochteloo leidt lange tijd de dans

Voor de derde wedstrijd in het Slowaakse Bratislava moesten de trappen van de UFO toren (95 meter hoog met een aanloop van veertig meter) worden bedwongen. In een tijd van 1.56,41 zette Vochteloo een zeer snel tijd neer. Hij stond lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk waren negen lopers iets sneller. Gerko Floor had zijn focus op de laatste race gezet, maar kwam in het begin niet goed in zijn ritme. Hij finishte lichtjes teleurgesteld als 27e. Hofstra werd 40e.

Op de kaart gezet

Vochteloo, die dit seizoen geen prioriteit gaf aan de 800 meter, maar zich totaal richtte op de trappenloop, werd Nederlands kampioen. Ook was hij de beste Nederlander tijdens de wereldbekerwedstrijd in Almere. Door zijn sterke race in Bratislava heeft Vochteloo zich verder op de kaart gezet. Na de zomervakantie vertrekt Vochteloo voor school een klein half jaar naar Seoul in Zuid Korea. In Azië kan Vochteloo met de grootste trappenlopen meedoen.

.